GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Mayıs 2016 Çarşamba 17:33

Büyükşehir’de ‘proje’ atışması: Gözümü kapatsam CHP’li sanırım!

AK Partili Doğan, Büyükşehir Belediyesi’ni projelerin yavaş ilerlediğini ileri sürerek eleştirince Başkanvekili Aydoğan’dan ilginç bir yanıt geldi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Meclisi Mayıs ayı ikinci oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yokluğunda Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

FAZLA YERİNE KÖKOĞUZ
Meclis oturumu öncesi AK Parti Grubu, geçtiğimiz haftalarda ani kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Meclis Üyesi Azad Fazla’nın yerine Grup Sözcüsü seçmek için bir araya geldi.

Toplantıda AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın isteği üzerine Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Ali Kökoğuz ile yola devam kararı alındı.

VATANDAŞTAN ÇOK GÜVENLİK
Meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Büyükşehir binasında haftanın ilk günü yaşanan İstinye Park arbedesini değerlendirerek, “Biz kendilerini buyur ettik, 5-6 dakikalık görüşmede yaşadıklarını anlattılar ve dosya örneği verdiler. Hukukçu arkadaşlarımız inceliyor. O yurttaşlarımızı tekrar bir basın açıklaması yapmak istediklerini gördük. Ama hayretle karşıladık ki neredeyse yurttaşlarımızdan fazla güvenlik görevlisi olduğunu gördük. Bence buna hiç gerek yok. Oradaki vatandaşlarımızın çok uygar bir şekilde taleplerini anlatacak düzeyde olduğunu gördüm’’ şeklinde konuştu.

İZMİR CİTY SLOW OLDU
Büyükşehir’i projeleri yavaş işlediğini ileri sürerek eleştiren Doğan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu sergilediği performans ve projelerdeki yavaşlığı nedeniyle bu kentin ‘City Slow’ olmasını istiyoruz. Çok kısa bir metronun çok uzun bir sürede bittiğini gördük. Bu İzmir’in yavaş şehir olmasında etkili bir durumdur’’ ifadelerini kullandı.

Doğan bu çıkış ardından kentte yapımı süren projelerdeki son durumu tek tek sayarak eleştirilerde bulundu.

GÖZÜMÜ KAPATSAM CHP’Lİ ÜYE SANIRIM
Doğan’ın sözlerine yanıt veren Meclis Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “Açıklamalarınızın iyi niyetle olduğunu düşünüyorum. O kadar iyi dilekler ki siz konuşurken gözümü kapatsam CHP’li üye konuşuyor sanırım. Zaman içinde göreceğiz, bunlar doğal talepler... Ama Türkiye koşulları, zaman, yasal engeller, iptaller ve şikayetler gecikmelere yol açıyor. Sadece belediyeler değil, kamuda da bu sıkıntılar var. İyi niyetle tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.