GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Haziran 2022 Perşembe 21:03

Büyükşehir'de 'koku' teyakkuzu... Genel Müdür kapı kapı gezdi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in artan koku şikayetleri nedeniyle çözümü için talimat verdiği İZSU teyakkuza geçti. Genel Müdür Vekili Ali Hıdır Köseoğlu ve ekipler şikayetlerin yapıldığı ilçelerdeki vatandaşların kapısına kadar giderek yerinde tespit yaptı.

EGEDESONSÖZ - Hava sıcaklıklarının artması nedeniyle İzmirlilerin en fazla şikayet ettiği konular arasında bulunan koku sorunun çözümüne ilişkin çalışmalar sürüyor. İzmir Körfez’ine akan dere yatakları, kanalizasyon temizliği, dip tarama çalışmaları ve arıtma tesisinin rehabilitasyonu gibi konulara ağırlık veren İzmir Büyükşehir Belediyesi kesin sebebi bulmak için üniversitelerdeki uzman ekiplerle de ortak çalışmaları hızlandırdı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sorunun çözümüne ilişkin kesin talimatı sonrasında İZSU Genel Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek sahaya indi.

İZSU Genel Müdür Vekili Ali Hıdır Köseoğlu ve ilgili daire başkanları vatandaşların şikayetini dikkate alarak çağrı merkezi ve hemşehri iletişim merkezi üzerinden bildirimde bulunan yerlere gitti. Buca, Karabağlar ve Konak’ta akşam ve gece saatlerinde çat kapı ziyaret yapan Köseoğlu ve çalışma ekibi adreslere giderek yerinde inceleme yaptı. Çağrı merkezine iletişim numarasını bırakan vatandaşlar mahalle muhtarının da eşliğinde tespit edilerek şikayeti dinlendi.

Başkan Soyer’in koku nedeniyle artan şikayetlerin en aza indirilmesi konusunda kesin talimat verdiği çalışmaların bu konuda yoğunlaştırılmasını istediği öğrenildi. İZSU Genel Müdürlüğü’nün rutin çalışmalar dışında Körfez, koku, derelerin temizliği, kanal ayrıştırma ve arıtma tesisinin düzenlenmesi konularına ek maddi kaynaklar ayıracağı belirtildi.