GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Ekim 2023 Pazartesi 21:07

Büyükşehir’de ikramiye krizi… İZENERJİ işçileri iş bırakıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde daha önce yaşanan ikramiye bir kez daha patlak verdi. İkramiyelerini alamayan İZENERJİ işçileri yarın sabah iş bırakarak Egemenlik Binası önünde bir araya gelecek. 

Metehan UD/EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne İZENERJİ şirketinde örgütlü Genel İş Sendikası İzmir 2 ve 9 Nolu Şubeler ikramiyelerinin gecikmesi üzerine iş bırakma kararı aldı. 

11 bine yakın İZENERJİ işçisi yarın sabah hizmet üretmeyecek. 

İşçiler mesainin başlaması ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in başkanlık makamının da bulunduğu Egemenlik Binası önünde bir araya gelecek. Sendika, ikramiyeler yatana kadar iş başı yapmayacaklarını vurguluyor. 

Edinilen bilgilere göre işçilerin ortalama 7 bin TL alacağı bulunuyor. 

SENDİKA’DAN AYRIMCILIK VURGUSU
Genel İş İzmir 2 ve 9 Nolu Şube tarafından işçilere atılan mesajda “Mesajda İkramiyelerimizin geç yatması ile ilgili uzun zamandır Belediye yetkilileri ile konunun çözümü için birçok görüşme sağlanmış olup, günlerdir randevu talebimize çağrı beklerken bugün almış olduğumuz haber üzerine, Belediye yetkililerin tek taraflı davranarak İzelman şirketinde çalışan arkadaşlarımızın ikramiyelerini bu gece yatırmasını ve İzenerji emekçilerinin hiçe sayılması tarafımızca kabul edilir bir yanı yoktur.  Bu nedenle yarın sabah saat 08:30’ da Egemenlik Binası önünde işbaşı yapıyoruz. Bütün arkadaşlarımızı emeğine sahip çıkmaya çağırıyoruz.” denildi. 

DAHA ÖNCE DE İŞ BIRAKILMIŞTI
Genel İş üyesi işçiler daha önce de geriye dönük alacakları ve ikramiyeleri için iş bırakmıştı. Alacaklarının yatması ile kriz sona ermişti.