GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Mayıs 2024 Perşembe 11:03

Büyükşehir'de eylemin ikinci günü: Yakup'un düğünü mahşere kalmasın!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ ve İZDOĞA’da çalışırken işten çıkarılan işçiler eylemlerinin ikinci gününde yeniden Egemenlik Binası önünde toplandı. 15 gün sonra düğününün olacağını söyleyen işçilerden Yakup Yıldırım “Maddi sorunlardan kaynaklı evlenememe gibi problemlerimiz var. Kredi borcum var. Mağduruz, Cemil Başkan’ın sesimizi duymasını istiyoruz” dedi.

Metehan UD/EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine Cemil Tugay’ın gelmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi’nde Tunç Soyer döneminde işe alınanlar için işten çıkarılma kararı alınmıştı.

İşten çıkarma nedenleri olarak ise sağlık kontrolünden geçmeden işe girenler, güvenlik soruşturmasına girmeden işe girenler ve toplu sözleşme gereği emekli olan işçilerin yerine çocuklarının alınacağının belirtilmesi ile birlikte çocuklarını işe aldıran ancak yine de emekliliklerini vermeyen işçilerin çıkarılması olduğu vurgulanmıştı.

İşine son verilen ve İZENERJİ ve İZDOĞA’da çalışan 21 işçi ise dün itibariyle eyleme geçmişti. Egemenlik Binası’nın önündeki eylem ikinci günde de devam etti.

İşçiler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a işe iade taleplerini yineledi.

DÜĞÜN HEDİYESİ OLARAK İŞİMİZİ İSTİYORUZ
İşçilerden Yakup Yıldırım “Bugün eylemimizin ikinci günü… 1 Nisan’dan itibaren işimize başladık ve 40 günlük bir çalışmamız oldu. 40 günün sonunda işimize son verildi. Personel fazlalığı gerekçe gösterildi. Biz fazlalık personel olduğumuzu düşünmüyoruz. Bölümlerimizde gereğinden fazla mesai ile çalıştık. Seçim sonrası işe alındığımız için mağdur olduğumuzu düşünüyorum. 15 gün sonra düğünüm var. Herkesin çeşitli problemleri var. Maddi durumdan dolayı evlenememe gibi problemlerimiz var. Kredi borcum var. Mağduruz, Cemil Başkan’ın sesimizi duymasını istiyoruz. Kendisini düğünüme davet ediyorum. Düğün hediyesi olarak işimizi istiyoruz. 25 yaşındayım ve kendisi gençlere yol açacağını söylemişti” dedi.

İşçilerden Ercan Karasu ise “Evli ve 4 çocuk babasıyım. Evim kira, 15 Mart’ta İZSU’da göreve başladım. Başvurum daha da geçmiş bir tarihteydi. İş başı tarihim seçim sonrasına denk geldi. Seçim sürecinde yaşananların mağduruyuz. Bizim burada varoluş sebebimiz ve kararlılığımız işimize dönmek. Başka bir talebimiz yok. Başkanımızın göreve geldikten sonraki açıklamaların tamamen dışındayız, gerek evraksal gerekse fazlalık personel olarak n,itelendirilemeyiz. Tüm birimlerde ben bayram boyunca 5 gün çalıştım. İki aylık periyotta neredeyse her Pazar çalıştım. Fazla personel nasıl bu kadar çalıştık? Bir telefonla işten çıkarıldığımızı öğrendik. Bu ne kadar insanidir. Deneme sürecimizin tamamlanması gerekçe gösterildi. 60’ıncı gün sabahında kartımı bastım ve iş akdim sona erdi denildi. Bu ne kadar doğru? Biz işimizi istiyoruz, sonuna kadar direneceğiz, inşallah başkanımız sesimizi duyar” açıklamasını yaptı.