GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Ekim 2024 Çarşamba 14:29

Büyükşehir’de bir görevden alma hamlesi daha: Cemil Tugay istifasını istedi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ESHOT’un Genel Müdürü Turgay Bozoğlu’nun kurumsal sorunlardan kaynaklı anlaşmazlıklar sebebiyle görevden alınması noktasında harekete geçildiği öğrenildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın Bozoğlu’nun istifasını istediği, Bozoğlu’nun ise yıllık izne ayrıldığı bildirildi. Bozoğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Konak Belediye Başkan aday adayı olmuştu.

EGEDESONSÖZ- 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından İzmir Büyükşehir Belediye şirketlerindeki kadro revizyonu devam ediyor.

Egedesonsöz’e yaptığı ziyarette kadro revizyonunun devam edeceğini kamuoyuna duyuran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, geçtiğimiz günlerde üst yönetimde değişime gitmiş ve Genel Sekreter Barış Karcı’nın yerine Ramazan Tezcan’ın göreve getirilmesi için harekete geçmişti.

SENELİK İZNE ÇIKTI
Tugay son olarak seçim sonrasında ESHOT Genel Müdürlüğü görevine getirdiği Turgay Bozoğlu ile yollarını ayırma kararı aldığı öğrenildi. Tugay’ın Bozoğlu’ndan istifasını istediği, Bozoğlu’nun da yıllık izne çıkarak kuruma gelmediği aktarıldı. Kurumsal sorunlardan kaynaklanan anlaşmazlıklar sebebiyle yol ayrımı kararının alındığı bildirilirken Bozoğlu’nun senelik izninin bitmesinin ardından görevden ayrılmasının beklendiği öğrenildi.

SON OLARAK KONAK’A TALİP OLMUŞTU
2011 ve 2015 seçimlerinde CHP’den milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen, bir dönem de CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanlığını yapan Bozoğlu, son olarak 31 Mart Yerel Seçimleri’nde Konak Belediye Başkan aday adayı olmuştu. Bozoğlu, geçmişte belediye üst kademelerinde de görev yapmıştı.