GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
31 Temmuz 2024 Çarşamba 14:33

Büyükşehir'de TİS krizi: Kapıları kapattı, son kararı verdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasındaki sosyal denge tazminatını içeren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması ile ilgili olarak Genel Sekreter Barış Karcı ile sendika arasında görüşme yaşandı. Edinilen bilgilere Başkan Tugay’ın belediye bürokratlarına mevcut rakamın dışında bir rakam verilmemesi yönünde kararının kesin olduğu ve görüşme öncesinde sendikaya bir rakam önerilmemesi yönünde talimat verdiği öğrenildi. Yapılan görüşmede sonuç çıkmazken sendika yönetimi Tugay ile görüşmek için randevu talep etti.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan tıkanma üzerine başlayan eylemler sürüyor.

Memurların bugün de iş bırakırken Başkan Cemil Tugay’ın makamının bulunduğu Egemenlik Evi önünde sendika üyeleri toplandı. Toplanmanın ardından belediye yönetimi ile sendika arasında bir görüşme gerçekleşti.

Görüşme öncesinde Başkan Tugay’ın belediye bürokratlarına mevcut rakamın dışında bir rakam verilmemesi yönünde kararının kesin olduğu ve görüşme öncesinde sendikaya bir rakam önerilmemesi yönünde talimat verdiği öğrenildi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı’nın yönetiminde gerçekleşen toplantıda sendikanın talepleri gerçekleşmeyince sendika yönetimi, Başkan Tugay'dan randevu talep ettiği ancak randevuun kabul edilmediği aktarıldı. Randevunun kabul edilmemesi üzerine sendika eylemine nokta koydu.

NE OLMUŞTU?
Başkan Cemil Tugay, sosyal denge tazminatı için yasal sınırın üzerinde ödeme yapılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden yetki aldı. Ancak memurlar için önümüzdeki iki yıl için sıfır zam önerisinde bulundu. Bu teklif masanın yeniden dağılmasına neden oldu.

Başkan Tugay'ın teklifi, ikramiyeler dahil toplam aylık 16 bin 750 TL sosyal denge tazminatı ödenmesini içeriyor.