GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Nisan 2023 Çarşamba 12:35

Büyükşehir’de TİS kazanı kaynıyor… Memurlar iki gün iki saat iş bırakacak!

Büyükşehir’de TÜM BEL-SEN ile devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması üzerine kamu emekçileri Perşembe ve Cuma günleri peş peşe iki saatlik iş bırakma eylemi yapacaklar.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 1 Nolu Şubesi arasında yürütülen ve Büyükşehir, ESHOT, itfaiye, mezarlıklar ve İZSU'da görev alan yaklaşık olarak 7 bin kamu personelini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi sürecindeki görüşmelerde henüz anlaşma sağlanamadı.

Son yapılan görüşmede son verilen aylık 6 bin 400 liralık sosyal denge tazminatının 6 bin 500’e çıkarılması yılda 6 defa ödenecek olan ikramiyenin ise 2 bin 100 liradan 2 bin 200 liraya çıkarılması önerilmişti. Ancak bu rakam sendikacılar tarafından kabul görmemişti.

Sendikası hali hazırda 4 bin 560 TL olan Sosyal Denge Tazminatı’nın 8 bin 500 TL’ye çıkarılmasını ve yılda 5 defa ödenen bin 500 TL’lik ikramiyenin sayısının 6’ya tutarının ise 3 bin TL’ye yükseltilmesi de talep etmişti.

İlk olarak geçtiğimiz günlerde iş bırakma kararı alan sendika eylemlerini sürdürme kararı aldı. Alınan karara göre belediyede çalışan kamu emekçileri Perşembe akşamı 15:30’da kartlarını basarak iş bırakacak. Cuma sabah da 2 saatlik iş bırakma eylemlerini sürdürecekler ve saat 10:00’da iş başı yapacaklar.

Sendika tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Yıllık enflasyon oranının TÜİK tarafından %71.83, bağımsız kuruluş ENAG tarafından ise %112.51 olarak açıklandığı, kira fiyatlarının son bir yılda İzmir’de %182,1 oranında arttığı, yoksulluk sınırının 32000 TL’ye dayandığı bir durumda emekçilere reva görülen %40 zam oranını reddediyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın talepleri doğrultusunda hazırlanan Toplu İş Sözleşmesi taslağında yer alan talepleri yok sayan, ülke gerçeklerinden kopuk bizlere sunulan “zam” oranlarını kabul etmiyoruz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimini ülke gerçeklerini dikkate alarak vakit kaybetmeksizin taleplerimizi karşılamasını bekliyoruz. Bu kapsamda tüm çalışma arkadaşlarımızı toplu iş sözleşmesinde yer alan taleplerimize sahip çıkmaya ve aşağıda belirtilen eylem programına omuz vermeye davet ediyoruz.

12.04.2023 Çarşamba

Bugün gerçekleşecek meclis toplantı öncesi saat 16:30’da 3 nolu hol önünde buluşacağız. Hem açıklamamızı gerçekleştirecek hem de meclis üyelerine yönelik bildiri dağıtımını gerçekleştireceğiz.

13.04.2023 Perşembe

2 saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirecek, 15:30’da kartlarımızı basacağız. Tüm arkadaşlarımızı Kültürpark Hol önüne davet edip oradan İzmir Sanat Başkanlık Ofisine gidecek ve orada açıklamamızı gerçekleştireceğiz.

14.04.2023 Cuma

Sabah saat 9:45’de iş yerlerimiz önünde buluşacağız ve alkışlarımız, sloganlarımız ve açıklamamız sonrası saat 10:00’da kartlarımızı basarak işbaşı yapacağız.