GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
4 Ekim 2017 Çarşamba 11:11

Büyükşehir’de Kordon teyakkuzu: 'Kurala uymayana ceza'

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenen Kordon Yönetmeliği’ne uymayan işletmelere ceza kesilecek. Belirlenen sürede gerekeni yapmayanların ön bahçe ve işgaliye ödedikleri alanların yetkisi iptal edilecek.

EGEDESONSÖZ - İzmir’in cazibe ve çekim merkezleri arasında yer alan Kordon’da sıkı denetim çalışmalarını hızlandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetmelik kapsamında işlemleri yapmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin meclisinden kabul edilerek son hali verilen Kordon Yönetmeliği kapsamında işletmelerin tente ve bahçeleri ile kullanım alanlarındaki müştemilatlara stardart getirilmişti. Buna uymayan mekanlar ve belirlenen sürede evraklarını tamamlamayanlara ceza yazılacak. Ayrıca, kurallara uymayan mekanların işgaliye ödedikleri ama belediyeye ait alanların yetkisi iptal edilecek. Masa ve sandalyeler kaldırılarak bahçe kullanma yetkisi askıya alınacak.

İzmir Büyükşehir Belediye akşam saatlerinde sorun olan çöp toplama ve çevre düzenleme işine de standart getirdi. Çöpleri belli sürede ve saatlerde bırakmayan, gelişigüzel atanlara da ceza kesilecek.

Büyükşehir’in uyarılarla dikkat çektiği konular arasında bulunan çimler ve kullanım konusu da uygulamaya dahil edildi. Özellikle kabuklu yiyecekleri tüketerek çimlere atanlar uyarıldı. Ardından da kabahatler kanununa göre belediye zabıtası tarafından cezalar kesildi. Yine, yaya yoluna giren motorsikletler, çimlerin ve çiçeklerin üzerinden geçen motorlu araçlar da durdurularak işlem yapıldı. Belediye zabıta yetkilileri sürekli devriye gezerken amacın Kordon’un daha iyi kullanımı ve çevre düzenlemesi olduğunun da altını çizdi.