GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Ağustos 2016 Çarşamba 14:30

Büyükşehir’de ‘2 numara’dan fotoğraf iddiasına sert tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Buğra Gökçe Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nde çektirdiği fotoğraf üzerinden başlayan tartışmalarla ilgili açıklama yaptı.

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Dr. Buğra Gökçe Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nde 21 Mayıs 2015’te çektirdiği fotoğraf üzerinden başlayan tartışma ile ilgili açıklama yaptı.  Gökçe’nin 16 ay önceki fotoğrafı, darbe girişimine katılan FETÖ bağlantılı askerlerle ilişkilendirilmişti. O dönem, Çiğli 2. Ana Jet Üssü Komutanı olan Hava Tümgeneral Kubilay Selçuk ve Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas’ın da bulunduğu fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan Gökçe, ilgileri nedeniyle askerlere teşekkür etmişti. 

Darbe girişimi nedeniyle cezaevine konulan askerlerin yer aldığı fotoğraf bazı basın yayın organlarında gündeme geldi.

Genel Sekreter Vekili Gökçe, Avukatı Deniz Yücel aracılığıyla yaptığı açıklamada kendisinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığına vurgu yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili olan müvekkilimiz Buğra Gökçe, Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nde çekilmiş bir fotoğraf nedeniyle, 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları için Türk Silahlı Kuvvetleri’yle ilişiği kesilerek tutuklanan 2 subayla ilişkilendirilmek istenmiştir. Haberlerde yer alan fotoğraf, 21.05.2015 tarihinde Hava Kuvvetleri’nin kuruluşunun 104. yıldönümü nedeniyle Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nde gerçekleştirilen kutlama törenleri öncesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede yapılan yol, otopark ve çevre düzenlemesi gibi çalışmalar devam ederken çekilmiş bir hatıra fotoğrafıdır. Müvekkilimizin bu çalışmalar sırasında ifa ettiği kamu görevi dışında fotoğraftaki subaylarla herhangi bir ilişkisi olmamıştır. Uçakların akrobasi gösterileri nedeniyle halkın yoğun ilgi gösterdiği söz konusu törene pek çok kamu kurum temsilcisi ve protokol üyeleri de katılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bürokratı olan müvekkilimiz, göreve geldiğinden bu yana devletin diğer kurumlarına ve milletimize herhangi bir ayrım gözetmeksizin özveriyle hizmet vermektedir. Müvekkilimiz vatanına, devletine ve milletine bağlı, bulunduğu her mecrada cumhuriyeti ve demokrasiyi savunan, devlet terbiyesi ile yetişmiş bir kişi olup her zaman darbelerin karşısında durmuş, ömrü boyunca cumhuriyet ve demokrasi karşıtı yapılarla mücadele etmiştir. Müvekkilimizi darbecilerle ilişkili göstermeye çalışan bahse konu haber ve köşe yazısı mesnetsizdir. Başarılı bir bürokrat olan müvekkilimizi, kamuoyunda itibarsızlaştırmak, küçük düşürmek ve hedef göstermek amacıyla kaleme alınan bahse konu haberler ve yazılar nedeniyle yasal yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz”