GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Eylül 2022 Pazartesi 18:17

Büyükşehir aylar sonra ‘meclis salonu’nda… Kağıt israfına ‘tablet’ hamlesi

Uzun süre sonrasında yeniden kendi meclis salonuna taşınan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan Meclisini Kültürpark 4 Nolu Hol’de gerçekleştirdi. Meclis oturumu açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kağıt kullanımda büyük ölçüde tasarruf etmemizi sağlayacak bir yöntem geliştirildi. Ayda 25-30 bin civarında basılan meclis gündemler bir hayli düşmüş olacak” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Binası’nın 30 Ekim 2020 depreminde hasar almasının ardından boşaltılması ile birlikte meclis salonsuz kalan İzmir Büyükşehir Belediyesi, uzun süredir gerçekleştirdiği arayışını Kültürpark’ta çözme kararı almıştı.

Deprem sonrası ilk olarak Kültürpark içinde bulunan İsmet İnönü Kültür Merkezi’ne taşınan ancak kısa bir süre sonrası tadilat gerekçesi ile oradan da çıkmak zorunda kalan Büyükşehir Belediyesi, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’ne geçmiş ve yaklaşık 1,5 yıl meclis oturumlarını burada gerçekleştirmişti.

Kültürpark 4 Nolu Hol’de meclis salonu çalışmalarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclisini yeniden ‘meclis salonu’nda gerçekleştirdi.

Salonda oturma koltukları olarak İzmir Büyükşehir Belediye Sarayı’nda kullanılan koltuklar yer alırken, en dikkat çekici yenilik ise teknolojik anlamda oldu. Eski meclis salonu görünümü ile neredeyse birebir aynı konsepte düzenlenen yeni salonda 3 kişilik oturma düzeni bulunan koltuklarda tabletler de yer aldı. Yaklaşık 60 tane olan tabletlerin yanı sıra kürsünün sağında bürokratlar için yer ayrılırken, kürsünün solunda ve oturma düzeninin en arka sırasında basın mensuplarına yer ayrıldığı görüldü

KAĞIT KULLANIMINDA BÜYÜK ÖLÇÜDE TASARRUF ETMEMİZİ SAĞLAYACAK
Salon ile ilgili meclis açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Meclis salonun hayırlı olmasını diliyorum. Konuşma süreler ekranlarda görünecek. Asıl güzellik beklide kağıt kullanımda büyük ölçüde tasarruf etmemizi sağlayacak bir yöntem geliştirildi. Ayda 25-30 bin civarında basılan meclis gündemler bir hayli düşmüş olacak. Bunun için de arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.