GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Ocak 2024 Cuma 11:02

Büyükşehir adayı Dağ’dan muhtarlar buluşmasında mesajlar: İzmir için gecemizi gündüzümüze katacağız

Karabağlar’da görev yapan muhtarlarla bir araya gelen Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, “Ben 12 yıl boyunca milletvekilliğim döneminde bizde başka bir aşk yok, sadece İzmir dedik ve yine aynı şeyi söylüyoruz. Büyükşehir belediye başkanı olduğumuzda da artık bizde başka hiçbir aşk yok. Sadece İzmir diyeceğiz. Sadece İzmir için çalışacak,  sadece İzmir'i konuşacağız, sadece İzmir'i düşüneceğiz. Ve sadece İzmir için gecemizi gündüzümüze katacağız inşallah” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, seçim çalışmaları kapsamında Karabağlar’daki muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltı sonrası basına açık bölümde açıklamalarda bulunan Dağ, sonrasında ise basına kapalı bölümde muhtarlarla sohbet etti.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİN BAŞLAMASI İLE BİRLİKTE…
Muhtarların önemine vurgu yaparak sözlerine başlayan Dağ, “Devlet yönetiminin vatandaşa direkt temas eden en alt noktasında görev yapan insanlarsınız. Biz sizlerle ilk defa bir araya gelmedik. Bugüne kadar defalarca bir araya geldik. Özellikle cumhurbaşkanı sisteminin başlamasıyla birlikte muhtarlarımızın önceki dönemdeki bize gelen talep ve isteklerini artık daha da azalmaya başladığını, cumhurbaşkanı hükümet sistemiyle beraber, Cumhurbaşkanımızın milletin evinde ağırlaması ile birlikte muhtarların hem gücünü bu anlamda artmaya başladığını, talep ve isteklerini daha sık bir şekilde yerine gelmeye başladığını hep gördük. Ben de bu şiarla özellikle İzmir'imiz bin 300’e yakın muhtarımızın her birinin telefonunu kendi telefonuma kaydettim. Ve muhtarlarımız bizi aradıklarında o anda ulaşamazsa da mutlaka geri dönüş yapmaya çalıştık. Şimdi de 1 Nisan'dan sonra şundan çok net bir şekilde emin olun ki bu evladınız, bu kardeşiniz, büyükşehir belediye başkanı olduğunda bütün muhtarların cep telefonları bizzat benim cep telefonumda olacak ve belki o anda açamayacağım ama mutlaka ya kendim ya arkadaşlarım kendisine geri dönüş yapacak. Mahallenizin sorunlarını ilk elden bu kardeşinize ulaştırma imkanı bulacaksınız” dedi.

BENDEN KAYNAKLI BİR EKSİKLİK DEĞİL
Dağ açıklamasında “Belki beni bu sürede aramayan muhtarlar vardır. Ve onlar da buna şahit olmamış olabilirler. İçinizden çokça şahit olan var bunu biliyorum. Çünkü çoğuyla hep ayrıca görüştük. Ama hiç aramayan da var. Mesela bir tane muhtarımızın ismini telefonumdan seçiyorum… İhsan Alyanak muhtarı… Numaranız bende var, benim numaran sizde var mı? En azından numaram sizde var. Numaramın olmadığı muhtarlarımız da vardır. Kusura bakmayın. Bu benden kaynaklı bir eksikliğin değil” diye konuştu.

NARLIDERE METROSU YİNE BİTMEDİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gelen taleplerin yerine getirildiğine vurgu yapan Dağ, “Biz İzmir’de büyüdük. İzmir'in caddelerinde yol yürüdük ve bu şehrin her yerinde bir izimiz, bir eserimiz oldu. Üniversite yıllarımız, meslek hayatımız bu şehirde geçti. Ve bu 4 dönem sizlerin desteğiyle milletvekili olmak şerefi bize nail oldu. Biz o görevi en iyi şekilde ifa etmeye gayret gösterdik. 30 tane ilçemizin her mahallesine neredeyse tamamına ulaşan bir süreç yaşadık. Durmadık. Frensiz yürüdük, sürekli koştuk. Bazen biz gittik, bazen hemşehrilerimiz geldi. Ve bu şehirde bize talep ve istek olarak ne geldiyse elimizden geleni yapmaya gayret ettik. Bu sadece bize oy veren AK Partili veya Milliyetçi Hareket Partili dostlarımızın, hemşehrilerimizin değil bize İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden de, ilçe belediyelerinden de bir talep geldiğinde o talep makul, mantıklı bir çerçevede ise sonuna kadar peşinden koştuk. Bunların en başında hemen yan tarafımızda Yeşillik Caddesidir. Yeşillik Caddesi Konak Tüneli'nden dolayı Karayolları’na geçmişti. Büyükşehir Belediye Başkanımız 2019 Mart'ında  seçildikten sonra bunu büyükşehir ağına alınmasını talep etti. Biz 2019 Haziran'ında bunu onayını Ulaştırma Bakanlığı'ndan çıkardık. Yine Buca Metrosu… Buca Metrosu’nun yatırım programına alınmasını ve bu sayede daha uygun kredi bulunmasını talep edilmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından biz hızlıca Buca metrosunun yatırım programına alınmasının takipçisi olduk. Yine Narlıdere Metrosu bitmedi. Yine bitmedi hala bitmedi... Demek ki içeride kaynak tükendi. Borçlanma talebi oldu büyükşehir belediyesinin. Bizden bir talep oldu ve biz o talebi yerine getirdik. Koku sorunu ciddi anlamda İzmir'in gündemiydi ve koku sorunu gündemdeyken Çiğli 4’üncü fazının harekete geçmesi, yapılması gerekiyordu. Onu söyledi büyükşehir belediyesi. Ve biz 4’üncü fazın harekete geçmesi için İller Bankası'ndan gerekli krediyi çıkarttık. Mezarlıklar meselesi... Şehrimizin en en önemli gündemlerinden birisi. Neredeyse bir yakınımız vefat ettiğinde artık Ödemiş'e, Bergama'ya defnedilir noktada. Bununla ilgili uzun süredir bizzat takip ediyoruz. Ve büyükşehir belediyesi sadece bir yazı yazdı Çevre Şehircilik Bakanlığına... Yazı yazmak değil. Bu işlerde işin peşini bırakmamak gerekir. Takip etmek gerekir. Biz de bu şekilde haberdar olduk o yazıdan. Ve bizzat takip edip Seferihisar'daki Milli Emlak’a bir araziyi mezarlık yapılması noktasında büyükşehir belediyesi tahsisini geçen ay yaptırdık” ifadelerinin kullandı.

1 NİSAN SONRASI HEPİNİZ GÖRECEKSİNİZ
Seçilmesi durumunda samimiyetle hareket edeceklerini belirten Dağ, “Ben 12 yıl boyunca milletvekilliğim döneminde bizde başka bir aşk yok, sadece İzmir dedik ve yine aynı şeyi söylüyoruz. Büyükşehir belediye başkanı olduğumuzda da artık bizde başka hiçbir aşk yok. Sadece İzmir diyeceğiz. Sadece İzmir için çalışacak, sadece İzmir'i konuşacağız, sadece İzmir'i düşüneceğiz. Ve sadece İzmir için gecemizi gündüzümüze katacağız inşallah. 1 Nisan sabahı,Türkü ile Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle bu şehirde yaşayan dört buçuk milyon hemşehrimizi tamamı kazanacak. Tamamı mutlu olacak, tamamı yeni bir güne merhaba demiş olacak. Biz bu şiarla hareket ettik. Ondan sonra da hep 4,5 milyon hemşehrimizde beraber yola devam edeceğiz. 1 Nisan'dan sonra da hepinizle istişare ederek taleplerini dinleyerek ve bize ileteceğiniz talepleri yerine getirme gayreti göstererek belki imkanımız tamamına yetişmeye yetmeyecek. Hem belediye imkanları yetmeyecek, hem kendi zamanımız yetmeyecek. Ama şunu çok net göreceksiniz. Bunun için çalışan samimiyetle mücadele gösteren birileri var, birisi var. Ve onun bir ekibi var. Bu ekip ruhuyla Allah'ın izniyle hareket ettik bugüne kadar. Bundan sonra da aynı noktada hareket edeceğiz” dedi.