GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Aralık 2023 Çarşamba 12:06

Büyükşehir aday adayı Batur iddialı konuştu: En yüksek oyu alırım!

Belediyecilikte 25 yıllık deneyimi olduğunu ve İzmirliler icraat konusunda kendisine güvendiğini söyleyen Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Abdül Batur, “görevi bana verirlerse en iyi şekilde yaparım. En yüksek oyu da alırım. Her kesimden oy alırım. Biz bu kente insani yatırım yaptık. İzmir bir tane ve kaybetme lüksümüz yok” dedi.

EGEDESONSÖZ- Konak Belediye Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Abdül Batur, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

ÖZEL’İN BAŞKAN SEÇİLMESİ İLE YENİ BİR SİNEJİ OLUŞTU
Partideki değişim sürecinin sahaya yansımasını yorumlayan Başkan Batur, “Mayıs seçiminden sonra kendi seçmeniz bize küsmüştü. Sahaya çıktığımızda ‘artık oy kullanmayacağım, oy vermeyeceğim’ diye haklı serzenişleri vardı seçmenin. Özgür Özel'in genel başkan olmasından sonra aynı yerlere gittiğimizde bir umut ışığının yeşerdiğini görüyoruz. Partiye olan küskünlük ortadan kalmaya başladı ve yeni bir sinerji var önümüzde. Yerel seçimlerde baktığımız zaman İzmir'de başvuru rekoru kırıldı. Demek ki partiye olan ilgi arttı ve partinin umut olduğunun güzel bir işareti bu. Yerel seçimlerde de başarılı olmak mecburiyetindeyiz. 11 büyükşehir belediyemiz var, buna ilave büyükşehirlerimizin olması gerekiyor. Belediye sayılarımızı artırmamız gerekiyor. Dün akşam Genel Başkanımızın hedef koyduğu iller var. Bursa, Balıkesir, Manisa gibi… Bunların alınmasında umudumuz var. Doğru tercihler ile başarılı olacağımıza inanıyorum. Büyükşehirlerde sıkıntı yaşayacağımız zannetmiyoruz” dedi.

İYİ PARTİ İÇİN KARALAR BAĞLAYACAK DEĞİLİZ
Partiler arasında olmasa bile tabanda ittifak olacağını düşündüğünü söyleyen Batur “2019'a göre 31 Mart seçimleri daha zorlu geçecek. İttifaksız bir sürece giriyoruz. Geçmiş dönemde yapılan ittifakın büyük katkısı oldu bize, bunu inkar etmek yanlış olur. Büyük kentlerdeki ittifak bizi başarıya götürdü. Bunun devamı noktasında genel başkanımız Sayın Akşener'e giderek talebini iletti ancak İYİ Parti yalnız girmeyi tercih ediyor. Karalar bağlayacak değiliz. İttifaka girmiyorlarsa biz kendi adaylarımız ile şehirlerde tabanda ittifak yaparak işi çözeriz diye düşünüyorum. Seçimi kazanacak adaya doğru yönelme olacaktır. Biz Narlıdere'de de Konak'ta da diğer partilerden de oy olarak bu sonuçları aldık. 7 bin 500 TL'lik emekli maaşı, asgari ücretin geldiği nokta ve insanların yaşadığı durum var. Bunun mutlaka sandığa yansıması olacaktır” şeklinde konuştu.

ADAYIN ÖRGÜTE SORULMASI LAZIM
Aday belirleme yöntemi konusunda değerlendirme yapan Başkan Batur, “Genel Merkezimizde yetkili genel başkan yardımcılarımız ve kurullarımız karar verecek. Bizim belediye başkanı olduğumuz il ve ilçelerde memnuniyet anketi yapılacağını duyduk. Arkasından başarılı olanlar sınıfı geçecek. Partisinin üzerinde oy alıyorsa onlarla devam edilecek. Partisinden aşağıya düştüyse, memnuniyet oranları sıkıntılı noktadaysa ankette ilk 3 kim çıkıyorsa onları tekrar ankete sokup sonra STK'lardan görüş alarak aday belirlenecek denildi. Önseçim isteyen ilçeler var, eğilim yoklaması isteyen ilçeler var. Bence hepsinin karması yapılması lazım… Adayın örgüte sorulması lazım, örgütte karşılığı var mı diye. Kentteki STK'lar, muhtarlar ne diyor, kentin dinamikleri neler diyor, halkın memnuniyeti olan anketi de bir araya getirip ortak bir durum çıkarmak lazım. Sırf anket, ya da eğilim yoklaması doğru sonuç vermeyebilir” ifadelerini kullandı.

KONAK’TA OYUMUZ İTTİFAKSIZ YÜZDE 65!
Konak’ta yaptırdıkları anket hakkında konuşan Batur, “Memnuniyet anketlerini tabii ki yaptırdık. Bundan 1-2 ay önce Konak için yaptırdık ve mevcut oyumuzun ittifaksız haline göre üstündeyiz. Yüzde 63 oy almıştık, yüzde 65 civarına yükselmiş. Anketler değerlendirmenin tamamı değildir demiştim zaten. STK’lar ve hemşehri derneklerine sorsunlar ben çekinmem. Çünkü biz 5 sene emek verdik. Şimdi de rahatlıkla gidip ‘Büyükşehir Aday Adayıyız’ diyebiliyoruz. Kimsenin itirazı yok hepsi dinleyip bağrına basıyor. Geçen dönem yine Büyükşehir Aday Adayıyım. Aziz Başkanın da olmayacağım demesinin ardından sahaya çıktım. Tunç Soyer ile ben kaldık son 2'ye… Genel merkezimiz Tunç Soyer'den yana tavır koydu ve biz de saygı ile karşıladık. Bu süreçte Soyer ile ilişkilerimiz gayet güzeldi ve kente hizmet etmek için çalışmaya devam etik. Süreç içinde aday bolluğu da yaşanmaya başlandı. 10 arkadaşımızın hepsi birbirinden değerli arkadaşımız. Bu kentte Büyükşehir Aday Adaylığı bile onurlu bir görev” açıklamasını yaptı.

BU İŞİ İYİ YAPARIM, EN YÜKSEK OYU DA ALIRIM
“Büyükşehir’e aday gösterilmezseniz Konak’ı mı talep edersiniz?” sorusuna ise Batur, “Benim Konak ile ilgili hiçbir tasarrufum yoktu. Konak başkanlığım 2019’da genel başkanımız iki adayı değerlendirmesi noktasında beni onurlandırmasıydı. Benim becerimi, başarımı, kente katkımı bildiği için çağırdı bizi. Konak'ta görev alayım diye talebim olmadı. Ben büyükşehir aday adayıyım, gidip beni şuraya aday yapın demek mümkün değil. Değerlendirmeyi yapacak MYK'mız var, PM'miz var. Sıkışık bir takvimden geçiyoruz. Kurultay, tebrik süreci derken bir baktık seçim geldi. Değerlendirmeleri kurulumuz yapacak. Verirlerse görevi en iyi şekilde yaparım. En yüksek oyu da alırım. Her kesimden oy alırım. Biz bu kente insani yatırım yaptık. İzmir bir tane, kaybetme lüksümüz yok” dedi.