GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Ağustos 2016 Cuma 19:11

Büyükşehir Meclisi'nde 'İzmirimkart' tartışması

İzmir Büyükşehir Meclisi Ağustos ayı üçüncü oturumunda söz alan AK Partili Bilal Doğan, İzmir'in ulaşımda kullandığı kartların 'İzmirimkart' markası altında toplanması için belirlenen ücretin yüksek olduğunu belirtti.

EGEDESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı üçüncü meclis oturumu Başkan Vekili Sırrı Aydoğan yönetiminde yapıldı.

18 Temmuz itibariyle İzmirlinin toplu taşımada kullandığı kartların ‘İzmirimkart’ ile değiştirilmesi için belirlenen ücretiin 7 TL olmasına ilişkin gündem maddesinde söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, bu ücretin yüksek olduğunu ve değişimin ücretsiz olarak yapılması gerektiğini vurguladı.



'KARTLARDAN BEDEL ALINMASIN'
Doğan madde görüşmesi sırasında söz aldı ve, “Ellerinde ‘Kentkart’ bulunan kişileri düşündüğümüzde sürenin uzatılması gerektiğini ve süre sınırı koymaksızın değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. ‘İzmirimkart’ın satış fiyatını düşündüğümüzde, o kartın maliyetinin 50 kuruşla ila 1 TL arasında olduğunu tahmin ediyorum. Bu kartların ücretsiz olmasını öneriyorum. Öğrenci ve öğretmenlik kartlarının 7 TL’lik değiştirme rakamının da yüksek olduğunu ifade ediyoruz, bedel alınmamasını istiyoruz. Belediye için 7 TL bir şey ifade etmeyebilir ama sosyal belediyecilik anlayışı gereği, bu kartın ücretsiz olması gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.