GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Kasım 2017 Çarşamba 20:58

Büyükşehir Meclisi’nde Aydoğan ve Doğan’ın 'kredi notu' düellosu!

AK Parti Grup Başkanvekili Doğan, Büyükşehir Belediyesi’nin kredi derecelendirme kuruluşları tarafından aldığı notlar için, “Kıstas, parayla alınan notlar değil İzmirlinin notudur” dedi. Belediye Başkanvekili Aydoğan ise, “İşin sadece meclisi karıştırmak. Ne demek istiyorsun?” cevabını verdi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının 5’inci oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu yokluğunda Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, derecelendirme kuruluşlarının İzmir’le ilgili kredi notları hakkında konuştu.

AK PARTİLİ DOĞAN: KREDİ NOTU BAŞKA SOKAĞIN GERÇEĞİ BAŞKA
Doğan, “Belediyemiz bu notları alabilmek için bu kurumlarla imzalanan sözleşme karşılığında alınan hizmetler için para ödeniyor. Bu yıl 220 bin lira para ödenmiş. Dağıtılan bütçe kitapçıklarında 2018’le ilgili kurumlara 330 bin lira para ödeyeceğimizi görüyoruz. Yani 10 yılda harcanan 1 milyon 300 bin liralık bir harcama söz konusu. Alınan notlar elbet İzmir’in gururu fakat bir diğer boyuta baktığımızda alınan notlar yetmiyor. Notların dışında bambaşka gerçek var. Kredi notu başka sokakların gerçeği başka. İzmirlinin verdiği notlar önemli” dedi.

İPE SAPA GELMEZ ŞEYLER SÖYLEMEYİN
Doğan’ın eleştirileri ardından söz alan Aydoğan, “Bundan sonra dilek ve temenniler bölümünde söz alan kişilere belli bir süre vereceğiz” dedi. Bunun üzerine AK Partili Doğan, “Bana talimat veremezsiniz. Ben grup başkan vekiliyim” açıklamasını yaptı. Aydoğan ise, “İpe sapa gelmez şeyler söylemeyin. İşin sadece meclisi karıştırmak. 4 milyonluk bir kenti yönetiyoruz biz. Ne demek istiyorsun? Biz o paraları verdik diye mi kredi notundan AA aldık? Başkaları neden AA alamadı?” diye konuştu. Doğan ve Aydoğan arasında yaşanan gerilim meclisin de tansiyonunu yükseltti. CHP’li bazı meclis üyeleri Doğan’a tepki gösterdi. Doğan bunun üzerine “Kıstas, parayla alınan notlar değil İzmirlinin notudur. Vatandaşı memnun edin, kredi notu çok önemli değil” ifadelerini kullandı.