GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Kasım 2021 Çarşamba 16:34

Büyükşehir İl Başkan Yardımcısını işten attı!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkan Yardımcısı, CHP Spor Kurulu Üyesi Kemal Özdönmez, İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneği Bireysel Sporlar Direktörlüğü görevinden 'ahlak ve iyi niyete aykırılık' maddesi gerekçe gösterilerek alındı. Özdönmez'in iş akdinin son verilmesinde Büyükşehir'in desteklemediği yapının listede bulunması gerekçe gösterildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Derneğin'de Bireysel Sporlar Direktörlüğü görevini yürüten ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Kemal Özdönmez'in spor kulübündeki görevine son verildi.

Uzun süredir İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan Özdenmez'in görevine son verilme gerekçesi ise geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen Hentbol Federasyonu Genel Kurulu olduğu ve uygunsuz söz ve davranışlarda bulunduğu olarak aktarıldı. Ayrıca, kararın altında İzmir Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Derneği Başkanı Ersan Odaman'ın imzası olduğu görüldü.

DİKKAT ÇEKEN DETAY
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı ve Cumhuriyet Halk Partisi Spor Kurulu Üyesi Özdenmez, Hentbol Federasyonu seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nin desteklediği listede yer almış ve listeye girmesinin ardından bu kararın alınması dikkat çekti.

TAZMİNATSIZ KOVULDU
Ayrıca Özdönmez'in, İş Kanunun 25'e 2 sayılı 'ahlak ve iyi niyete aykırılık' maddesine dayandırılarak tazminatsız olarak işten çıkarıldığı öğrenildi.