GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Mart 2022 Çarşamba 08:56

Büyükşehir 500 ton cüruf alacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi park-bahçelerde kullanmak üzere 500 ton cüruf alacağını duyurdu.
EGEDESONSÖZ - İzmir’in turistik ilçelerinden Foça ile sanayi merkezi Aliağa arasındaki çam ağaçlarıyla kaplı orman arazisi ve tarım alanlarının üzerinde her geçen gün daha da büyüyen demir çelik fabrikalarının üretimi sırasında ortaya çıkan cüruf tepelerine karşı vatandaşlar halk sağlığı açısından defalarca tepki göstermişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça’nın Ilıpınar, Kozbeyli ve Yeniköy mahalleleri arasındaki cüruf depolama tesisini geçtiğimiz aylarda kapatmıştı. Kapatma gerekçeleri arasında cüruf depolama tesisinin, sunduğu bilgi ve belgelerin aksine geri dönüşüm değil bertaraf amaçlı depolama yaptığı, işyeri açma ve çalışma ruhsatının olmadığı, çevre ve insan sağlığı açısından sakıncalı olması yer alıyordu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi son olarak dikkat çeken yeni bir karara imza attı. Basın İlan Kurumu’nun internet sitesinde yer alan bilgilere göre büyükşehir belediyesi cüruf alımı yapacak.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü peyzaj amaçlı kullanılmak üzere 500 ton cüruf alımı için ihaleye çıkacak. İhale 31 Mart tarihinde büyükşehir belediyesinin Satın Alma Dairesi Başkanlığı’nda gerçekleşecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 305 bin ton cüruf alarak Bergama, Aliağa, Kınık, Dikili ve Menemen ilçelerinde yaptığı yollarda kullandı.