GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Şubat 2018 Cuma 12:31

Büyük ulaşım projesinde son durum: İzmir trafiği nefes alacak

Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde yapmayı planladığı en büyük ulaşım projeleri arasında yer alan Konak-Buca-Bornova Otogar tünel ve viyadük yapımı sürüyor. Hazırlıkları süren tünel girişinde Başkan Aziz Kocaoğlu'nun katılımıyla tören yapılacak.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kararıyla üst kamulaştırma çalışmaları durdurularak alttan tünelle Buca’dan Bornova’ya ulaşmayı planlayan proje yürüyor. Kentin en büyük ulaşım projeleri arasında gösterilen tünel ve viyadük çalışmaları devam ediyor. Yüklenici firmaya yer tahsisinden sonra şantiye tesisleri de kurulurken tünelin girişleri açılış için hazırlandı. Köstebek tabir edilen iş makinaları Buca’dan girerek Bornova’dan çıkacak. Kısa süre içinde tünele girecek olan makinalar binaların altında metro inşaatlarında olduğu gibi kazarak ilerleyecek. Tünel açma çalışmaları için hazırlıklar tamamlandıktan sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katıldığı bir tören düzenlenecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimleriyle birlikte  bölgede inceleme yapan Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe, inşaatlar alanında son hazırlıkları koordine etti. 

İŞTE AYRINTILAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak Tünelleri’nin devamı olan Homeros Bulvarı’ndan sonrası için başlattığı, Otogar’a kadar uzanan 7 kilometrelik yeni güzergah “derin tünelle” geçilecek. Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule arasında kalan 2.4 kilometrelik bölümde gerçekleştirilecek derin ve çift tüp tünel projesi sayesinde bu bölgede kamulaştırma süreci de yaşanmayacak. 

İzmir trafiğine büyük rahatlama getirecek yeni güzergah Buca Onat Caddesi’nden başlayarak Otogar’a kadar uzanacak ve Buca, Bornova ile Konak ilçelerinden geçecek. Büyük bir bulvar olarak açılacak yeni yol, 35 metre genişliğinde ve (3 gidiş - 3 geliş) toplam altı şeritli olarak hizmete açılacak. Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Ufuk, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden Otogar’a bağlantı sağlanacak.

 Daha önce Homeros Bulvarı kısmı için 17.7 milyonluk kamulaştırma yapan Büyükşehir Belediyesi’nin otogar güzergahıyla birlikte şu ana kadar yaptığı toplam kamulaştırma bedeli 53 milyon TL’ye ulaşmıştı. Proje aynı zamanda İzmir’deki en uzun karayolu tüneli de olacak. Karayolları kayıtlarına göre İzmirlilerin halen kullandığı olduğu Bayraklı 1 Tüneli 320 metre, Konak Tüneli 1674 metre, Bayraklı 2 Tüneli ise 1865 metre uzunluk bulunuyor. Bu proje ayrıca belediyenin kendi öz kaynaklarıyla tamamlanacak.