GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Mart 2022 Salı 18:43

Bursa'da 4.3 büyüklüğünde deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi son dakika verilerine göre, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, saat 17.10'da gerçekleşen depremin büyüklüğünü 4.3 olarak duyururken derinliğini 7 km olarak açıkladı. Kandilli Rasathanesi ise Bursa depreminin şiddetini 4.2 olarak paylaştı. Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde gerçekleşen deprem, çevre ilçelerden de hissedilmesinin yanı sıra İstanbul'un çeşitli ilçelerinde de hissedildi. Hatırlanacağı gibi, aynı ilçede bu sabah saatlerinde de 3.9 şiddetinde bir deprem olmuştu.

Bursa, bir kez daha deprem ile sallandı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde saat 17.10'da 4.3 büyüklüğünde bir deprem oldu. AFAD, Bursa'daki depreme ilişkin bilgi notu paylaşırken depremin derinliğini 7 km olarak kamuoyuna duyurdu.

KANDİLLİ'DEN BURSA DEPREMİ AÇIKLAMASI
AFAD ile beraber Kandilli Rasathanesi de depreme ilişkin açıklama yaptı. Kandilli, depremin merkez üssünün Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesi olduğunu bildirirken büyüklüğünü 4.2; derinliğini ise 7.4 km olarak ilan etti.

İSTANBUL'DAN HİSSEDİLDİ
Bursa'da meydana gelen deprem, kent genelinde birçok ilçede hissedilmesinin yanı sıra İstanbul'un çeşitli ilçelerinden de hissedildi. Deprem nedeniyle kısa süreli bir panik yaşandı.

SABAH SAATLERİNDE DE SALLANMIŞTI
Depremin merkez üssü ilçesi Mustafakemalpaşa, bu sabah saatlerinde de sallanmıştı. Saat 07.22'de, ilçede 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

"OLUMSUZ BİR DURUMLA KARŞILAŞILMAMIŞTIR"
Depremin ardından Bursa Valisi Yakup Canbolat Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Vali Canbolat, "Kıymetli Bursalı hemşehrilerim, Mustafakemalpaşa ilçemizde saat 17:10 da olan 4.3 şiddetindeki deprem nedeniyle yapılan araştırma sonucunda herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır." (Habertürk)