GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
24 Şubat 2016 Çarşamba 13:28

Bucaspor’dan Karşıyaka’ya stat vetosu!

PTT 1'inci Ligi'nde cumartesi günü Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşılaşmasını taraftar baskısı oluşturmak için Buca Arena'ya aldırmaya çalışan Karşıyaka, Bucaspor'un vetosuna takıldı.

Stadın sahibi ve işletmecisi konumundaki Buca Belediyesi'yle yapılan görüşme olumlu geçerken, iç saha maçlarını bu statta oynayan Bucaspor, zemin bozulacağı gerekçesiyle anlaşmaya karşı olduğunu açıkladı.

Aynı statta pazar günü Aydınspor 1923'ü ağırlayacaklarını hatırlatan sarı lacivertli yöneticiler, kulübün sosyal medya hesaplarından tesisin Karşıyaka'ya kiralanmasına rıza göstermediklerini duyurdu. Bucaspor, stat konusunda şu açıklamayı yaptı: "Kamuoyunca bilinmesini isteriz ki, 27 Şubat'ta yapılması planlanan Karşıyaka-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının stadımıza alınması ile ilgili algı operasyonu başlamıştır. Ancak konuyla ilgili kimseyle görüşmediğimizi, zeminin 2 takımı kaldırmayacağını, kulübe zarar veren her şeyde olduğu gibi bunda da rızamızın olmadığını bildiririz."

Karşıyaka, geçen yıl kiraladığı Buca Arena için Bucaspor'la kira ücreti krizi yaşamış, sezon başında borcunu Buca Belediyesi'ne ödemişti. Stadı Boluspor maçında da kiralamak isteyen Karşıyaka, sonuç alamamıştı. (dha)