GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Ocak 2022 Cuma 10:33

Buca'nın simge meydanı için flaş karar

Eski Orgeneral Çevik Bir'in Ankara 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası almasının ardından tutuklanması ve rütbelerinin sökülmesi sonrası Buca’da yer alan ve Çevik Bir isminin yer aldığı meydanın isminin değiştirilmesi önerisi İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Hukuk Komisyonu tarafından oy birliği ile kabul edildi. Alınan kararın Büyükşehir Meclisi'nden geçmesi halinde Çevik Bir Meydanı'nın yeni ismi "Demokrasi Meydanı" olacak.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- 28 Şubat Davası’nda müebbet hapis cezasına çarptırılan ve cezaevine gönderilerek rütbeleri sökülen Çevik Bir’in isminin Buca’daki bir meydanda olması ile ilgili olarak AK Parti ve MHP’den somut adım adım gelmiş ve konuyu İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne taşıyarak önerge vermişti

Meclis Üyeleri tarafından getirilen önergeler kısmında yer alan öneriye göre, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan emekli Orgeneral Çevik Bir'in ismini İzmir'de görev almış eski belediye başkanlarından birinin ya da eski bakanlardan birinin isminin verilmesi önerisinde bulunmuştu.

KOMİSYONLAR KARAR VERDİ
Cumhur İttifakı'nın önerisi sonrası çalışmalarını sürdüren Hukuk Komisyonu ise kararını verdi. AK Parti ve MHP'nin "Buca eski Belediye Başkanlarından veya eski Bakanlarından, Milletvekillerinden bir ismin verilmesi" önerisini yapılan düzenleme ile "Çevik BİR adının kaldırılarak aynı meydana Demokrasi Meydanı isminin verilmesi” olarak değiştiren komisyon üyeleri, alana Demokrasi Meydanı  isminin verilmesine oy birliği ile karar verdi.

Komisyondan geçen karar sonrası Ocak ayı olağan Meclis oturumuna gelecek olan gündem meclis üyeleri tarafından da kabul edilirse alanın ismi değiştirilecek.