GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Ekim 2016 Perşembe 14:07

Buca'nın eski başkanına 6 yıl hapis istemi!

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Hakim karşısına çıkacak olan Tatı görevi kötüye kullanmaktan yargılanacak.

EGEDESONSÖZ - İçişleri Bakanlığı’nın Buca’da eğlence merkezi haline gelen 138 numaralı sokakla ilgili yaptığı soruşturma mahkeme aşamasına geldi.  Bakanlık, SİT alanındaki yapıların imar ve ruhsat mevzuatına aykırı olarak kaçak tadilatlarına göz yumduğu gerekçesiyle eski Belediye Başkanı Ercan Tatı ve 6 bürokrat hakkında soruşturma izni vermişti.

İzmir Cumhuriyet Savcılığı konuyla ilgili iddianameyi hazırladı. Başta Ercan Tatı, yardımcıları Tayfun Emre, Halil Kurt, Muzaffer Kater ve bürokratlar Mahmut Bulut, İpek Aksoy, Adnan Aksoy ile Feraş Yavuzkurtlar hakkında TCK’nın ilgili maddeleri gereği yargılanmaları talep edildi.

Savcılık. Ercan Tatı hakkında iki kez 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle görevi kötüye kullanmaktan yargılanmalarını istedi. Cumhuriyet Savcısı Bülent Cebeci tarafından hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi. Tatı ve bürokratlar 30 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak.

İTİRAZ EDECEĞİZ
Tatı’nın yargılanmasının önünü açan itirazları takip eden ve süreci izleyen Avukat Esen Yücel Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada, “Savcı iki kez altı yıla kadar hapis cezası istemiş. Biz burada 12 adet yapı hakkında işlem yapılmasını istiyoruz. Yani 12 yapı ve işlem yapılan mekan için Tatı’nın yargılanmasını isteyeceğiz. Alacağı cezanın daha fazla olması için itirazımızı yapacağız” dedi.