GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Şubat 2023 Cumartesi 18:17

Buca’da skuter düzenlemesine ret!

Buca Belediyesi AK Partili Meclis üyesi Mustafa İnce’nin skuter için işgaliye ücreti alınmasını önermesi komisyonlardan geçemedi. Komisyon kararlarında yetkinin İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan UKOME’de olduğu ifade edildi. 

EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi Şubat ayı olağan meclis oturumu toplantısında meclis üyeleri tarafından verilecek önergeler kısmında söz alan AK Parti Meclis Üyesi Mustafa İnce, skuterlerden işgaliye ücreti alınmasını talep etmişti. 

AK Partili İnce konuşmasında “Skuterlerden işgaliye ücreti alınabilir ise en azından belediyeye katkısı olur. Bununla ilgili bir komisyon kurulsun ve bu üyeler de huzur hakkı almasın. Bunla ilgili gerekirse şirketleri çağıralım ve konuşalım. Bununla ilgili ölümler var. Bu önergede Kaymakamımız ve ilçe emniyet müdürlüğü ile iletişime de geçelim” İfadelerin kullanmıştı. 

Gündem maddesini değerlendiren Hukuk, Çevre, Kültür, İmar ve  Esnaf komisyonları kararını verdi. Komisyonlar, söz konusu konuyla ilgili düzenlemenin İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan UKOME’de olduğunu belirterek önergeyi reddetti.  Önergelerin meclisten de komisyonlardan geldiği şekilde geçmesi bekleniyor.  

Komisyon kararları şu şekilde:

31454 sayılı Elektrikli Skuter Yönetmeliği uyarınca, elektrikli skuterlerin kullanım alanları ve izinleri ile ilgili düzenleme yapma ve yaptırım uygulama yetkisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan UKOME’de olduğundan, bu hususlarla ilgili düzenleme yapma ve yaptırım uygulama yetkisinin Belediyemizde olmaması nedeniyle önergenin İmar ve Bayındırlık, Hukuk ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarınca oy birliği ile REDDİNE dair rapor.

Adalet ve Kalkınma Partili Komisyon Üyesi M*** İ**’nin kabul oyuna karşın, önerge ile ilgili yapılan incelemede; 31454 sayılı Elektrikli Skuter Yönetmeliği uyarınca, elektrikli skuterlerin kullanım alanları ve izinleri ile ilgili düzenleme yapma ve yaptırım uygulama yetkisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan UKOME’de olduğundan, Diğer Komisyon Üyelerinin, bu hususlarla ilgili düzenleme yapma ve yaptırım uygulama yetkisinin Belediyemizde olmaması nedeniyle red oylarıyla, önergenin Esnaf ile Kültür, Sanat, Spor Komisyonlarınca oy çokluğu ile REDDİNE dair rapor.