GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Aralık 2023 Pazartesi 17:22

Buca'da gündem 'cezaevi' ve 'muhtarlık binası'... AK Partili isimden istifa resti, CHP'den araştıracağız çıkışı!

Kasım ayı meclisinde AK Partili ve CHP'li isimler arasında Buca Cezaevi ve muhtarlık binası tartışmaları yaşandı. AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, Buca Cezaevi'nin kaldırılması için kendilerinin mücadele ettiğini ancak Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın sonucu üstlendiğini belirterek tepki gösterirken ayırca biten muhtarlık binalarının siyasi görüşlerinden kaynaklı muhtarlar verilmediğini iddia etti. İddialar sonrası ise iki parti arasında atışmalar yaşandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi Aralık ayı olağan meclis oturumu gerçekleştirildi. Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen oturuma rahatsızlığı bulunan Belediye Başkanı Erhan Kılıç katılmazken, oturumu Başkan Vekili  İlhan Dal yönetti.

ÖZEL ANIT TEKLİFİ GERİ ÇEKİLDİ
İsrail’in Filistin’e karşı gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çekmek için Buca’nın en yoğun olduğu yerde Filistinli kadınların ve çocuklarını simgeleyen görsel bir yapının yapılması AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu tarafından meclise önerilmişti. CHP’li üyelerin de altına imza attığı önerge meclis divanına sunulurken ilgili önergenin İmar, Çevre, Hukuk, Kültür Komisyonlarına sevk edilmişti. 

Komisyonlarda görüşülen ilgili önergenin 'meclis yetkisinden olmaması' gerekçesiyle gündem maddesi tüm partilerin oy birliği ile Aralık ayı oturumunda gündemden çekilmesine karar verildi. 

DAL: ÇARESİZ KALMAK KALBİMİZE AĞIR GELİYOR
Başkan Vekili İlhan Dal gündem maddesi ile ilgili söz alırken, "Siyasetin ve diplomasinin genel görevi insanları daha iyi yaşatmaktır .Bugün bizim filistin'de olanlara kayıtsız kalmamız gibi bir şey olamaz. Orada olanlar yüreğimiz acıtıyor. Orada olanlarla ilgil çaresiz kalmak da kalbimize ağır geliyor" diye konuştu.

GÜNDOĞDU: SAHİPLENMESİNE KARŞIYIM
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu "Zaman su gibi gelip geçiyor 5 senin son 3 meclisine kaldı. Meclisleri gözümüzün önünde geçirdiğimizde ilk faaliyet raporunu eleştirdiğimizde bütçemiz 320 milyon çöpe verdiğim rakam 81 milyon demiştim. Orada yaklaşık gelir kalem giderini hesap ederken beli bir miktar borç bırakıyorduk. Çöp araçlarımızın kendimizin alamız gerektiği, temizlik işlerini kendimiz yapmamız gerektiğini belirtmiştim. Bugün medyada bakıyorum sayın başkan diyor ki çöp araçlarını aldık Buca'ya 1 milyar kazandırdık. Bu para AK parti ve Cumhur İttifakı guru olarak verdiğimiz 52 önergenin sonucudur. Başkanın çıkıp bunu söylemesi bizim ne kadar doğru karar verdiğimizi Buca'nın nasıl yönetilmesi gerektiğinin işaretidir. Çıkıp medyada Cezaevi'ni ben kaldırdım diyor. Bir kere orayı kaldırmak yetkiniz yok. Bizler Ankara'da Adalet Bakanımız ve Hamza Dağ ve Atilla Kaya'nın uğraşlarına hepimiz şahit olduk.  Bunlar varken kalkıp biz kaldırdık demesini kabul etmiyoruz. Medyada sahiplenmesini esefle kınıyoruz. Bizim gösterdiğimiz yolda giderken belediye 1 milyarlık tasarrufu sağladığı kendi belirtirken bunlar bizim verdiğimiz 52 önergenin sonucudur. Sahada dolaşıyoruz. Seçim geldikçe sahada belediyenin nasıl yönetildiği görüyoruz. Geçen gün belediyemize telefon açılıyor cenazemiz var  bize bir araç gönderin diye. Ancak sonuç olumsuz. Başka bir camide başka bir cenaze var, telefon ediliyor, hem ikram aracı hem servis gidiyor. Eğer belediye 520 bin kişin belediyesi değilse belediye olmasın. Nerde eşitlik ve hak? Bitmiş muhtarlık binası muhtar sizden değil diye verilmiyor. Gerçekten içler acısı durumlarla karşı karşıyayız. Burada 4 aydan kısa bir süre kaldı. 2024 yılında AK Parti'yi burada iktidara taşıyacağız ve hizmetin nasıl olduğunu herkes görecek" dedi.

DAL: TAKİPÇİSİ OLACAĞIM
Söze giren Başkan Vekili Dal, "Ben muhtarlığın bitmesine rağmen farklı siyasi görüşten kaynaklı verildiğine inanmak istemiyorum. Bunu takipçisi olacağım" diye konuştu.

GÜNDOĞDU: İSTİFA EDERİM
Yeniden söze giren  AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu, "Eğer gördüğümden ve olandan farklı bir şey söylüyorsam ben bugün grup başkanvekilliğimden de meclis üyeliğimden de istifa ederim. Eşitlik yok. Gidip bakabilirsiniz. Benim söylediğim kelimede bir yanlışlık olursa ay başında burada istifa ederim" ifadelerini kullandı.

YORULMAZBAŞ: GİDİP ARAŞTIRIRIZ
CHP Grup Başkanvekili Özkan Yorulmazbaş ise "Muhtarlıklar müdürlüğümüz var bununla ilgili araştırma yapacaktır. Gerekiyorsa meclisimizden bir kaç arkadaşımız gidip görürüz" dedi.

AKTAŞ: YENİSİNİN GELMESİNİ ENGELLEYELİM 
Son olarak söz alan CHP'li Fikret Aktaş, "Cezaevinin yeri ile ilgili Ekrem Başkan açıklamalar yaptı. Buca Cezaevi ile ilgili mahkeme kararı verildikten sonra işin üzerinde duralım ve oradaki yapılaşma ile ilgili hepimiz hassasiyet gösterelim ve bir cezaevinin gidip yenisinin gelmesini engelleyelim.Bu kimin kaldırdığından çok daha önemli" diye konuştu.