GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Ağustos 2023 Pazartesi 20:52

Buca'da ek protokol krizi!

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Buca Belediyesi’nde ek protokol taleplerine işverenden bir yanıt gelmediği için oturma eylemi başladı. İşçiler sabaha kadar belediye önünde eyleme devam edeceklerini ifade etti

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Buca, Bayraklı ve Bornova Belediyesi’nde çalışan işçileri geçtiğimiz hafta artan enflasyon karşısında ücretlerin eridiğini ifade ederek, ek protokol talebiyle basın açıklaması düzenlemişti. Taleplerinin yerine getirilmesini isteyen işçiler, bugün sabah saatlerinde yarım gün iş bırakma eylemi başlattı.  İşçiler, talepleri karşılanıncaya kadar eylemleri sürdüreceklerini kaydetmişti.
 
Sendikadan yapılan açıklamada, “Aldığımız ücretler asgari ücret bandında. Sosyal haklar dahil olmak üzere yüzde 50 zam talep ediyoruz. 55 TL olan yemek parasını 115 TL’ye çıkarılmasını istedik. İşveren tarafından cevap gelmedi. Toplu sözleşmede yüzde 20 enflasyon farkı hakkımız bulunuyor. Üzerine yüzde 30 ile birlikte yüzde 50 zam talep ediyoruz" denilmişti.

SABAHA KADAR OTURMA EYLEMİ
Buca Belediyesi işçileri, akşam saatleri itibariyle belediye binası önünde toplanarak oturma eylemi başlattıklarını aktardı.Genel İş 5 Nolu Şube Yöneticileri ek protokol taleplerinin yerine getirilmediği için oturma eylemine başladıklarını ve işverenden bir cevap gelmesse sabaha kadar bu eylemin devam edeceğini belirtti.

Sendikadan yapılan çağrıda şu ifadeler kullanıldı:

"Belediye yönetiminin tarafımıza iletmiş olduğu teklif taban ücret 500,00 TL, yemek ücreti 90,00 TL, gıda  kartı da 1300,00 TL olacak şekildedir. Bizlere iletilen bu teklif taleplerimizi karşılamamaktadır. Geçtiğimiz ayın gıda kartlarının, bu ayki maaşımızın ve gıda kartlarımızın günü geçmesine rağmen hala yatırılmaması nedenleri ile birlikte , Çarşamba günü ertelemiş olduğumuz iş bırakma eylemimizi yarın sabah tüm birimlerin mesai saati başlangıcı ile birlikte Buca Belediyesi Ana Hizmet binası önünde iş başı yaparak hayata geçiriyoruz"