GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
28 Ekim 2022 Cuma 11:50

Buca’da devir hamlesi… Borçlara karşılık okul hissesi!

Buca Belediyesi vergi borçlarına karşılık Buca Süleyman Şah Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin alanındaki payının Maliye Hazinesi’ne devretmeyi gündemine alacak.

EGEDESONSÖZ – Buca Belediyesi Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantı’nın ilk birleşiminin gündem maddeler yayımlandı. Gündem maddeleri bir lise alanın mülkiyeti hakkında Başkanlık’tan gelen önerge de yer aldı.

İlçenin Kocatepe Mahallesi’nde yer alan Buca Süleyman Şah Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kurulu bulunduğu parselin Belediyeye ait hissesine ait Milli Eğitim Bakanlığı talebi doğrultusunda tahsisi gündeme alındı.

Yıkılıp yerine 32 derslik yeni bir eğitim merkezi yapılması planlanan parseldeki belediyeye ait hisselerinin kamu alacakları karşılığında Maliye Hazinesi’ne devri önerisi meclis üyelerine sunulacak. İlgili komisyonlara gönderilecek önergenin sonraki meclis gündemlerinde tekrar gündeme alınarak oylanması bekleniyor.

Gündem önerisi şu şekilde:

Tapu kaydında Kocatepe Mahallesi 53062 ada,1 parselde kayıtlı (Buca Süleyman Şah Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin olduğu alan) 37620.83 m² yüzölçümlü taşınmazın 1016.63 m² hissesi Kurumumuza ait olup, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yapım Programı kapsamında 32 derslikli (yık/yap) okul binası yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Genel Müdürlüğü adına tahsis edilmesi talep edilmekte olup; Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün imar durumu belgesinde, taşınmazın tamamı ''TEKNİK OKUL'' alanında kalmaktadır. Bu nedenle, söz konusu taşınmazın 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun Geçici 8. Maddesi hükmüne göre Maliye Hazinesine devredilerek, taşınmaz değeri kadar tutarın Belediyemize ait borçlardan düşürülmesi için 5393 sayılı Kanunun 18/e maddesine istinaden görüşülerek, karar alınması istemine dair önerge  

DEPREM SONRASI YIKILMIŞTI
Buca ilçesinde faaliyet gösteren Süleyman Şah Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bir blokunda, 2018 yılında zemin kayması tespit edilmiş, 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından ise bir blok tamamen yıkılmıştı. Öğrenciler konteynerlerde eğitim hayatına devam etmek zorunda kalmıştı.