GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
20 Ocak 2016 Çarşamba 10:44

Buca'da bir açılış bir de müjde!

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Yaylacık Mahallesi halkına verdiği sözünü tuttu. Yaylacık Mahallesi’nde yıllardır çözülemeyen ve heyelan tehlikesi nedeniyle hayati risk oluşturan bin 770 metrekarelik alanı baştan yaratıldı.

Yağışlı havalarda yaşanan toprak kaymaları nedeniyle yıllardır tedirgin yaşayan yüzlerce Yaylacık Mahallesi sakini, yapılan düzenleme ile rahat bir nefes aldı. Yaylacık Parkı’nın açılış kurdelesini mahalle sakinleri ile birlikte kesen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Türkiye’nin Kültür, Sanat ve Spor Merkezi alanında en iddialı projesini de Yaylacık’ta hayata geçireceklerini açıkladı.

Buca’nın Yaylacık Mahallesi sakinleri sonunda rahat bir nefes aldı. Yıllardır yüzde 40 eğimden dolayı toprak kaymalarının yaşandığı bin 770 metrekarelik toprak alan Buca Belediyesi tarafından düzenlenerek, yeni yaşam alanına dönüştürüldü. 5 kademe olarak düzenlenen ve 500 bin TL’ye mal olan parkta çocuk oyun ve fitness alanı da bulunuyor.

Demirel: “Parkın ismi ‘Şehit Asker Gürkan Necati Yenikapı’ olsun”

CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Buca Belediyesi meclis üyeleri ile mahalle sakinlerinin katıldığı parkın açılış töreninde konuşan Yaylacık Mahalle Muhtarı Nejdet Demirel, Başkan Piriştina’nın bir yıl önce verdiği sözünü tuttuğunu söyledi. Başkan Piriştina’nın Yaylacık Mahallesi’ne spor kompleksi yapma sözü verdiğini de hatırlatan Demirel, bunun da en kısa sürede yerine getirileceğine inancının tam olduğunu vurguladı. Başta Başkan Piriştina olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Demirel, parka Yaylacık Mahallesi’nde oturan Şehit Er Gürkan Necati Yenikapı’nın isminin verilmesini istedi.

Piriştina: “Hem güzelleşti hem tehlike ortadan kalktı”

Ülkemizin zor günlerden geçtiğini ve gelen şehit haberlerinin acısını hep birlikte yaşadıklarını söyleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, park isimleri meclis kararı ile alındığını, meclis üyesi arkadaşlarının şehitlerimize karşı duyarlı olduklarını ve Demirel’in isteğinin karşılıksız kalmayacağına inandığını belirtti.

Sözlerini ‘Yaylacık Mahallesi için yaptıklarımız ve yapacaklarımız var’ diyerek sürdüren Piriştina, “Bu bölge ciddi heyelan riski taşıyordu. Bugün hem çocuklarımızın eğlenmesi, spor yapması için fiziki bir güzellik oluşturuldu, hem de heyelan riski ortadan kaldırıldı. Onu bitirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.     

“İzmir’in değil, Türkiye’nin en iddialı projesi”

Konuşmasında Yaylacık Mahallesi sakinlerine prestij projesinin müjdesini de veren Başkan Piriştina, ” Yaylacık Mahallesi’nde plan, proje ve tasarlanma açısından sona geldiğimiz ve kazma vurulmayı bekleyen çok iddialı bir projemiz var. Buca veya İzmir değil, Türkiye’nin en iddialı projesini Yaylacık’ta yapacağız. Türkiye’de daha önce yapılmamış kültür, sanat ve spor merkezi olacak. Spor, kültür ve sanat üçlüsünde baş ilçe olma iddiamızı sürdürüyoruz. En geç Nisan ayına kadar startını veririz ve binamız yükselmeye başlar” diye konuştu.

Parkın hayırlı olmasını dileyen Başkan Piriştina, konuşmaların ardından parkın açılış kurdelesini mahalle sakinleri ile birlikte kesti.