GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Şubat 2024 Perşembe 16:48

Buca Meclisi’nde Üzümkent’e ‘etik’ reddi!

Buca Belediyesi’ne ait 4 taşınmazın Üzümkent A.Ş.’ye devredilerek sermayesinin artırılması önerisi Buca Belediyesi Esnaf ile Plan ve Bütçe komisyonlarının raporu doğrultusunda meclis üyeleri tarafından reddedildi.  

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ -  Buca Belediyesi, Şubat ayı olağan meclis toplantısını, belediye binasında gerçekleştirdi. Toplantının ilk oturumu CHP’li Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu yönetiminde yapıldı.

Toplantı başlamadan önce 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Buca Belediyesi mülkiyetinde olan bazı taşınmazların belediye şirketlerinden Üzümkent A.Ş.ye devredilmesi ile ilgili önerge Buca Belediyesi Meclisi’ne geldi. 

Yenigün Mahallesi Nazım Hikmet Meydanı’nda kalan 4 adet taşınmazın Ticaret Mahkemesinin belirleyeceği bedel üzerinden sermayesinin %100'ü belediye ait Üzümkent A.Ş.’ye devredilmesi önerisi meclis üyelerine sunuldu. 

Öneri Öneriyi oy birliği ile reddeden komisyonların görüş yazısında “Söz konusu talebin değerlendirilmesinde kanunen engel bir durum bulunmamaktadır. Ancak, Yerel Yönetimler seçimlerinin yenilenmesine 3 ay kala böyle bir işlemin etik değerlere uygun olmadığı, kamu yararı gözetmediği ve ilçemiz açısından kalıcı bir yarar sağlamayacağı hususu göz önünde bulundurularak önergenin Esnaf ile Plan ve Bütçe Komisyonlarınca oy birliğiyle REDDİNE dair rapor.” denildi.