GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Aralık 2022 Cuma 13:55

Buca Cezaevi için toplu dava!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Buca Cezaevi için hazırlanan imar planlarının iptal edilmesi ile ilgili İzmir Barosu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve odalar birlikte dava açtı.

EGEDESONSÖZ- Buca Cezaevi arazisi tartışmaları son sürat devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan plan doğrultusunda, arazinin yapılaşmaya açılması AK Parti ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve odaları karşı karşıya getirmişti. 

Plana itirazlarını dillendiren İzmir Barosu, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Mimarlar Odası, İzmir Peyzaj Mimarları Odası, İzmir Şehir Plancıları Odası ve İzmir Tabip Odası planın iptal edilmesi için İzmir 4'ncü İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Avukat Murat Aydın  ortak dava açtıklarını sosyal medya hesabından duyurdu. Aydın, yaptığı açıklamada, “Buca cezaevi arazisini inşaat ve rant alanı haline getiren sözde Çevre Bakanlığı’nın planına karşı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve meslek kuruluşları dava açtı. Buca Cezaevi yeşil alan olsun” ifadelerini kullandı.