GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
21 Nisan 2016 Perşembe 13:44

Buca Belediyesi’nden o haberlere suç duyurusu

Buca Belediyesi başta temizlik ihalesi olmak üzere bir çok konuda usulsüz yapıldığı iddiasıyla ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı. Ortaya atılan iddialarla ilgili olarak suç duyurusunda bulunulduğu duyuruldu.
EGEDESONSÖZ – Buca Belediyesi başta temizlik ihalesi olmak üzere bir çok konuda usulsüz yapıldığı iddiasıyla ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada haberlerde ortaya atılan iddialarla ilgili olarak suç duyurusunda bulunulduğu duyuruldu.

Kurumun açıklamasında, “Bir gazetede, belediyemiz tarafından yasal süreci devam etmekte olan, henüz sonuçlanmamış, dolayısıyla da kazananı belli olmayan ihaleye ilişkin yapılan haberde ortaya atılan asılsız iddialar hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur. Haberde bahse konu olan belgelerin tamamı kasıtlı olarak gösterilmemiş, Ankara 8. İdare Mahkemesi’nin “yapılan ihalede iptali gerektirecek bir durumun olmadığı” kararı ile Kamu İhale Kurumu’nun bu doğrultuda aldığı “ihalenin hukuka uygun olduğu” karar görmezden gelinmiştir.İçeriğinde teklif edilen bedeller dahi zikredilmek sureti ile adeta belli bir firma lehine ihalenin sonuçlanmasının istendiği izlenimi yaratan bu haber, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’na göre suç teşkil eden bir davranıştır.Konunun yasalar doğrultusunda ilerleyen süreci çarpıtılarak, kamuoyunun yanıltılmak istendiği; gazeteciliğin temel ilkelerinin çiğnendiği bu haberde yer alan asılsız iddialara ilişkin kararı yargı verecektir. Kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerine yer verildi.