GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Mayıs 2018 Cuma 14:57

Buca Belediyesi’nden ağaç açıklaması: Kesilmedi, taşındı!

Buca Belediyesi futbol kompleksi inşaatı sırasında ağaç kesildiği haberlerine yönelik açıklama yaptı. Belediye, “Ağaçlar kesilmedi, sökülerek taşındı” dedi.

EGEDESONSÖZ- Buca Belediyesi’nin Kozağaç Mahallesi’nde yapımına başladığı futbol kompleksinin inşaatı sırasında ağaçların kesildiği iddialarına açıklama geldi. Kamuoyunda çıkan haberlere yanıt veren belediye ağaçların taşındığını, kesilmediğini vurguladı.

Açıklama şöyle:
“Bazı yayın organlarında yayınlanan Buca Belediyesi’nin Kozağaç Mahallesi’nde temelini attığı Futbol Kompleksi inşa çalışmalarında 250 ağacın kesildiği yönündeki haberler gerçek dışıdır. Öncelikle ağaçlar kesilmemiş, sökülerek taşınmıştır. Taşınan ağaç sayısı ise 250 değil, 84 adettir.

Buca Belediyesi olarak doğaya, canlıya duyduğumuz saygı ve sevgi tartışma götürmez bir gerçek olup, çalışmalarımızla ve duruşumuzla bunu her zaman ortaya koyduk. Çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı ortamlarda spor yapması için başladığımız tesis inşaatı sırasında bölgede bulunan ağaçlar özel makinalarla, özenle söklerek, Buca Belediyesi Parklar ve Bahçeler Müdürlüğümüzün fidanlığında bakıma alınmıştır. Konusunda uzman ekiplerce itinayla bakılan ağaçlar Futbol Tesisimiz tamamlandığında yeniden ait oldukları yerlere dikilecektir.

Kentimizi her gün 30 ağaç dikme kampanyaları düzenleyerek yeşillendirip, gölgesinde dinlenebileceğimiz doğayla iç içe ortamlar yaratmaya çalışırken böylesi mesnetsiz iddialarla karşı karşıya kalmak Buca camiasını derinden üzmüştür”