GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Mayıs 2016 Salı 10:32

Bornova’da gurur günü, Kocaoğlu’ndan stat taahhüdü!

Bornova Atatürk Spor Kompleksi düzenlenen törenle açıldı. Başkan Kocaoğlu, Örnekköy’e ve Menderes’e arsanın tahsis edilmesi halinde tüm bedeli Büyükşehir tarafından karşılanmak üzere stat yapmaya hazır olduklarını söyledi. Kocaoğlu, “Sözüm taahhüttür” dedi.

Onur DENİZ-Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ – Bornova Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapılan 2 bin 500 izleyici kapasiteli Bornova Atatürk Spor Kompleksi düzenlenen törenle açıldı.



Altındağ semtindeki kompleksin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın yanı sıra, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarının yanı sıra çok sayıda partili de katıldı.

BU KENT KADINININA ÇOCUĞUNA YATIRIM YAPIYOR
Törende ilk konuşmayı ev sahibi Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila yaptı. Yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Atila, “Türkiye’de ilk futbol, atletizm, bisiklet ve golf yarışmaları Bornova’da yapıldı. Bugün de bu spor kompleksini size sunmaktan gurur duyuyoruz. Biz sadece spor salonları yaparak değil, spor kursları açarak bütün branşlarda gençlerin, kadınların ve çocukların spor yapmasına imkan sunuyoruz. Burada Hüseyin Beşok gibi birçok sporcu yetişecektir. Bu kent kadınına, çocuğuna yatırım yapıyor. Buradan çok sayıda sporcu çıkacak” diye konuştu. 

POLEMİK YAPILA DURSUN, STATLAR BİTTİ!
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yatırımlar hakkında bilgi verirken stat konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir’deki stat tartışmalarına değinen Başkan Kocaoğlu, “İzmir stadyumları konuşuyor, gündemini 3 senedir statlar işgal ediyor. Stadyumlar konuşuladursun, polemik yapıla dursun, siyasete alet edile dursun; Büyükşehir, Kamil başkanla başladığı, Olgun başkanla devam ettirdiği Bornova Stadyumu’nu bitirdi. Tire’de de 14 bin 500 kişilik stadı Küçük Menderes’e armağan ediyoruz” dedi.

ÖRNEKKÖY’E VE MENDERES’E STAT YAPMAYA HAZIRIM
Kocaoğlu, Örnekköy’de ve Menderes’te tüm bedelini Büyükşehir tarafından karşılanmak üzere stat yapmaya hazır olduklarını ifade ederek, “Biz stat yapmak ve bedelinin tamamını karşılamak üzere yola devam etmeye hazırız. Şu anda Menderes Belediye Başkanı ile 130 bin metrekare alanda eğer bir engelle karşılaşmazsak, istediğimiz büyüklükte bir kent stadı yapmaya hazır olduğumuzu ve bedelin tamamını karşılayacağımızı buradan ilan etmek istiyorum. Aynı koşulda Gençlik ve Spor Bakanlığı’na 2011 seçimleri öncesinde devredilen Örnekköy’e bir spor kompleksinin yapımının bedelinin tamamını karşılamayı taahhüt ediyorum” şeklinde konuştu.

SPORDAN SİYASETİ AYIRALIM
Kocaoğlu, “Spordan siyaseti ayıralım. Spor yatırımları gençlerimizi yetiştirmek, onların kötü alışkanlıklara sevk olmasını engellemek için çalışmalarını yürüttüğümüz bir faaliyettir. Her iki stadın da arazisi sadece kanuni formaliteyi tamamlamak üzere kısıtlı bir süre için Büyükşehir’e şartlı tahsis edildiği koşulda, her iki kompleksin de tüm bedellerini karşılamaya hazırız. Bu kompleksler yapılsın, kimin olursa olsun İzmirli yararlansın” dedi.

GERÇEK BUDUR, SÖZÜM TAAHHÜTTÜR!
Alsancak Stadı başta olmak üzere Karşıyaka ve Göztepe’nin yarım kalan statları üzerinde yürütülen tartışmayı sert sözlerle eleştiren Kocaoğlu, “Alsancak Stadı’nın üzerinde bulunduğu, 4 bin 236 metrekarelik Türkiye’nin en kıymetli arazilerinden birini stat yapılsın diye bakanlığa devrettim. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, 2 bin 750 metrekare araziyi bedelsiz stat yapılsın diye bakanlığa devretti. Büyükşehir, Göztepe’de stat yapılması için bin 426 metrekare alanı Spor Bakanlığı’na devretti. Ama bakıyorsunuz statlarımız yapılmadı. ‘Statları belediyeler engelliyor’ diye bombardıman altında tutuluyoruz. Gerçek budur, sözüm taahhüttür. Bugüne kadar hiç sözümden dönmedim, arkasında durdum. Burada da hayatımın büyük bölümünü beraber geçirdiğim Bornovalıların huzurunda bu sözü veriyorum” şeklinde konuştu.

BAKANLIK 1 MİLİMETREKARE SPOR ALANI KAZANDIRSIN…
Kocaoğlu’nun ardından kürsüye çıkan CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, ülkede uyuşturucu kullanımı, cinayet, tecavüz, çocuk istismarı gibi suçlardaki artış oranlarını aktardı. İyi birey yetiştirmek için spor yatırımlarının önemine dikkat çeken Sındır, “Sporcunun ahlaksızı olmaz. Spor sadece bedensel gelişim değil, ruhsal gelişimi de sağlar. Dostluk, kardeşlik ilişkisinin gelişmesine topluma uzaklaştıracak en önemli unsurlardandır. Spora yapılan yatırım en kutsal yatırımdır. Burada belediyelerimiz spor yatırımlarını hızla devam ettiriyor. Bizim dileğimiz Gençlik ve Spor Bakanlığı da Bornova’ya 1 milimetrekare bir spor tesisi kazandırsın” şeklinde konuştu. 

YÜZDE 70 BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ
Toplam 17 milyon 982 bin TL’ye mal olan tesisin yaklaşık yüzde 70’ine tekabül eden 12 milyon 584 bin TL’si İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. 20 bin metrekare inşaat alanına sahip Bornova Atatürk Spor Kompleksi 3 katlı olarak inşa edildi. Otoparka da sahip dört tribünlü spor kompleksi içerisinde 250 kişilik tek tribünlü çok amaçlı antrenman salonu da bulunuyor. Salon sporlarının merkezi olacak tesisin basın tribünü 13, VIP tribünü ise 165 kişi kapasiteli.