GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Ekim 2022 Pazartesi 19:43

Bornova'da greve saatler kala anlaşma... Maaşlara yüzde 90 zam!

Bornova Belediyesi’nde greve saatler kala sendika ile SODEMSEN arasındaki sözleşmelerde anlaşma sağlandı.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir'de Bornova Belediyesi şirketi BORBEL devam edem toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine işçilerin üyesi olduğu DİSK Genel İş İzmir 7 Nolu Şube belediyeye grev kararı asmış, 18 Ekim 2022 tarihinde greve çıkacaklarını ilan etmişlerdi.

Ancak greve saatler kala bir araya gelen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) ile Genel İş İzmir 7 Nolu Şube kritik bir toplantı daha gerçekleştirdi.

Temizlik, park-bahçeler, fen işleri, idari birim gibi tüm birimlerde çalışan bin 580 işçiyi ilgilendiren TİS görüşmesinde greve saatler kala anlaşma sağlandı. SODEMSEN’in geçtiğimiz günlerde verdiği son teklifin işçilerin büyük bir kısmı tarafından onay alması üzerine sendika grev kararını rafa kaldırdı.

YÜZDE 90’LIK ARTIŞ!
Sendikanın verdiği bilgilere göre günlük işçi yevmiyeleri 365 lira ile 415 arasında değişecek. Yıllık 4 bin lira gıda, hijyen ve yakacak yardımı 12 bin liraya çıkarken günlük yemek parası ise net 23 liradan 55 liraya yükseldi. İkramiyeler 55 günden 67 güne çıkarken sözleşmeye ilk defa teşvik, sorumluluk ve risk primleri de girmiş oldu. İlk ay için yüzde 90’nı aşan bir artış olurken ikinci altı ay için de enflasyon artı yüzde 1 refah payı eklenecek.