GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
4 Haziran 2022 Cumartesi 12:04

Bornova Masal Evi'ne kavuştu... Başkan Soyer'den iş dünyasına çağrı!

İzmir'in birçok yerinde yapımı devam eden Masal Evi Projesi'nin Bornova'da gerçekleştirilen açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmirli iş dünyasına da çağrıda bulundu

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından ilk kez Seferihisar’da hayata geçirilen Masal Evi Projesi kent genelinde yaygınlaştırma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Çocukların sosyal gelişimlerini sağlarken, annelere mesleki beceri kazandırarak işgücüne katılımlarını desteklemek için başlatılan ve özellikle Başkan Soyer'in tabiri ile 'arka mahallelerde' yapımına öncelik verilen proje kapsamında çalışmaları tamamlanan Bornova Masal Evi ve Kurs Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in katılımı ile gerçekleştirilen kurdele kesimine, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya, CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, CHP Meclis üyeleri, çok sayıda vatandaş ve çocuk katıldı.

TÜM İŞ İNSANLARINA ÖRNEK OLSUN
Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'in 14'üncü masal evini açıyoruz. Büyük önem verdiğimiz projenin sayısı 25'e çıkacak. Böylece size bahsettiğimiz 20 masal evi hedefine ulaşmış olacağız. Bu masal evi yaygın kreş anlayışını ötesinde bir anlam taşıyor. Masal Evi anlayarak öğrenme yeri, kadınlar için istihdam yeri... Burada çocukların psikolojik sosyal gelişimini destekleyip, kadınlara iş imkanı sağlıyoruz. Hizmetlere erişimi kısıtlı olan mahallelerimiz bu projeden öncelikli olarak yararlanıyor. Bu şehrin refahını büyütmek ve adil bir biçimde paylaşımına destek olmak zorundayız.  417 çocuk ve ailesine ücretsiz hizmet sunuyoruz. Çocukların eğitim gördüğü saatlerde 210 anneye psikolojik eğitim veriyoruz. Okuma yazma eğitimi veriyoruz. Şehrimizdeki derin yoksullukla kararlı bir biçimde mücadele ediyoruz. Çocuklarımıza çok zor koşullara rağmen iyi bir gelecek sağlamaya çalışıyoruz. Masal Evi projemizde bunlardan biri... Bu konuda İzmirli iş insanlarına çok iş düşüyor. Gelin bu projeyi şehrimizin her yerine taşıyalım. Ülkemizdeki eşitsizliğe karşı gelin hep birlikte mücadele edelim. Buraya destek veren Folkart'a teşekkür ediyor ve bunun tüm iş insanlarına örnek olmasını diliyorum" diye konuştu.

HEM ANNELERE HEM ÇOCUKLARA
Masal evleri 36-53 ay aralığındaki çocukların ihtiyaç ve gelişim özelliklerini göz önünde bulundurarak fiziksel, bilişsel, ruhsal ve sosyal gelişimleri için uygun koşulları sağlayan bir merkez olarak faaliyet gösteriyor. Masal evi eğitim programı oyun aracılığı ile masal ekseni etrafında planlanıyor, doğa ile iç içe sanatsal faaliyetleri içerecek şekilde düzenleniyor. Ayrıca kadın ebeveynlere yönelik Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde meslek edindirme ve beceri kurs hizmetleri veriliyor. Tek katlı olarak planlanan Masal evleri 2 oyun odası, bir idari ofis, bir yemekhane, bir temizlik odası, 2 çocuk tuvaletinden oluşuyor. Meslek Fabrikası Kurs Merkezi'nde ise bir mutfak sınıfı, birçok amaçlı sınıf, bir depo, bir engelli tuvaleti, bir bebek bakım odası bulunuyor. Masal evlerinde bir birim sorumlusu, 2 çocuk gelişim uzmanı, bir yardımcı personel görevlendiriliyor.