GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Mayıs 2024 Cumartesi 11:03

Bölge zirvesinde İYİ Parti'den istifa edenlere 'şartlı' çağrı: CHP'nin kapıları açık!

CHP Ege Bölgesi İl Başkanları İzmir'de bir araya geldi. Bir araya gelen il başkanları basının sorularını yanıtladı. Başkanlar adına açıklama yapan CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, İYİ Parti’de yaşanan istifa sürecine değinerek, “Sadece geçmişte ittifak yaptığımız parti içinde değil tüm partilere elimizi açtık. Yumruğumuzu sıkmak değil elimizi açarak el vermek için varız. Bayrağı ile sorunu olmayan, Cumhuriyet ve Cumhuriyetin kazanımları, Atatürk ile sorunları olmayan, misakı milli sınırlarımız ile sorunu olmayan, dinimiz ile sorunu olmayan herkese açığız" dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Yerel seçim sonuçlarına göre Türkiye'de uzun yıllar sonrası ilk kez 1’inci parti konumuna gelen Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında başlatılan koordinasyon çalışmalarının bir yenisi de İzmir’de gerçekleştirildi.

İzmir İl Başkanlığı ev sahipliğinde Ege Bölgesi İl Başkanları ilk kez bir araya geldi. Günün ilk programında Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan Atatürk heykeli önüne çelenk koyan il başkanları sonrasında ise partinin il binasına gelerek basın mensupları ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda katılımcılar adına açıklamayı Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum gerçekleştirdi.

TARİHİ BAŞARININ ALTINDAKİ EN ÖNEMLİ İMZA EGELİLERİNDİR
Yakalanan başarının sahibinin vatandaşlar olduğuna dikkat çeken Horzum, “Bugün karşınıza, Ege Bölgesinin tamamını kırmızı renge büründürmüş, halkımızın çok uzun süredir beklediği halktan yana belediyecilik anlayışını örgütleri ile birlikte tüm Egeye yayan, Ege Bölgesinin Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanları olarak çıkmanın gurunu yaşıyoruz.  En başta ifade etmemiz gerekir ki, bizlerin bu gururu yaşamasında, halkımızın özlediği belediyecilik anlayışına kavuşmasında ve CHP’nin Türkiye’nin birinci partisi olmasındaki en büyük pay ve emek, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e aittir. Sayın Genel Başkanımızın kurmayı başardığı Türkiye İttifakını, bizlerde İzmir’de, Denizli’de, Muğla’da, Aydın’da, Manisa’da, Afyonkarahisar’da, Kütahya’da, Uşak’ta ve Egenin bir parçası olarak gördüğümüz Balıkesir’de kurduk ve ortaya kıpkırmızı bir Ege haritası çıkarttık. Evet, Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerimiz fedakarca çalıştı ve bu büyük başarının altına imza attı. Ancak hiç şüphe yok ki, Ege’de yakalanan bu tarihi başarının altındaki en önemli imza Egelilerindir, Halkımızındır.  Bugün İzmir’de yapacağımız değerlendirmeler, bize yapılacak sunumlar ve fikir alışverişlerinden sonra, Egede yeni bir döneminde ilk adımlarını atmış olacağız” dedi.

BORÇLAR ONLARI DURDURAMAYACAK
Belediyeleri borçlu aldıklarını hatırlatan Horzum, “Çünkü 31 Mart’ta güçlü esen değişim rüzgarı kesilmedi, aksine daha da güçleniyor. Bu rüzgar farklı çalışma yöntemlerini, halka daha çok kulak vermeyi, dayanışmayı büyütmeyi getiriyor bizlere. Halkımız, kendisini halktan üstün gören tavırdan, halkın kaynaklarının eş-dost-yandaş arasında paylaşımından, şatafat ve israf belediyeciliğinden ve kibirden kurtuluşun adresini, Cumhuriyet Halk Partisi olarak görmeseydi, bugün bu başarıdan söz edilemezdi. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ile birlikte başlayan ve dalga dalga Türkiye’yi saran değişim rüzgarı, Ege bölgesi ve ülkemizin dört bir köşesinde estiyse, milletimiz ve milletimizin partimize olan inancı sayesindedir. Ege bölgesi, doğasıyla, duruşuyla, cumhuriyete, bayrağına ve Atatürk’e bağlı olan, aydınlık yüzlü insanlarıyla, dünyanın en güzel coğrafyasında yer almaktadır. Tüm halkımız şuna inansın ki, bu güzellikler ve bağlı olduğumuz tüm kutsal değerlerimiz emin ellerdedir. Vatandaşlarımızın partimize ve belediye başkanlarımıza emanet ettikleri illerimiz, ilçelerimiz ve beldelerimiz, bizim onurumuz ve namusumuzdur. Bu vatanın her karış toprağına canımız pahasına nasıl sahip çıktıysak, partimizin kazandığı her belediyeye de öylesine sahip çıkacağız.  Hepimiz bilmekteyiz ki, özellikle iktidar partisinden alınan belediyeler tahminlerin ötesinde borç yüküyle devredilmiştir. Bölgemizde de bu durum farklı değildir. Ancak bizim belediye başkanlarımız, şeffaflık gereği bu borçları halkımızla paylaşsa da, bu borçlar onları durduramayacaktır” ifadelerini kullandı.

EGE VE TÜRKİYE’YE SÖZÜMÜZ OLSUN
İttifakı daha çok büyüteceklerini belirten Horzum, “Tüm belediye başkanlarımız sosyal belediyecilik ilkemiz doğrultusunda, kimseyi ayırt etmeden hizmet etmeyi, insanlarımızın hanesini ve sosyal yaşamını rahatlatacak projelere imza atmayı sürdüreceklerdir.  Ülkemizi içinden çıkılmaz bir ekonomik krize, belediyelerimizi şatafata ve yandaşlara aktardıkları kaynaklarla borç batağına sürükleyen AKP iktidarının, halkımıza yaşattığı bu yokluk ve yoksulluk düzenine önce yerel yönetimlerimizle, çok yakında da genel iktidarı kazanarak son vereceğiz. Bu yolda, özellikle Ege Bölgesinde hem belediyelerimiz hem de örgütlerimiz arasında büyük bir dayanışma sergilemeye kararlıyız. Ege insanının üretkenliğini, mücadele azmini, yardımlaşma geleneğini bizler bugünkü toplantımızla daha da büyüteceğiz.  Tüm Türkiye’deki CHP il başkanlarının tek derdi vardır… O da, dertsiz kedersiz huzur içinde bir Türkiye’dir. Bizlerin, Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in liderliğinde, bu hedefe ulaşacağımıza olan inancı tamdır. Ege bölgesi il başkanları olarak, bugün kıpkırmızıya bürünen Ege haritasını, tüm Türkiye’de yaşayabilmek için bir aradayız.  Biliyoruz ki, hepimiz kendi il ve bölgelerimize sahip çıkarsak, belediyelerimizin hizmetleri ile birlikte halkın emanetine sahip çıkarsak, iktidar çok yakındır. Ama her şeyden önce halkımızın beklediği yönetimi sergilememiz gerektiğinin farkındayız.  Bizler bugün Ege İttifakının birer üyesi olarak, İzmir’den tüm memlekete şu mesajı veriyoruz… Çok çalıştık ve kazandık. Ama kazanmakla yetinmeyeceğiz. Asıl kazanan halkımız oluncaya, tüm bölge halkımızın gönlüne dokununcaya, dertlerine derman oluncaya ve aldığımız her oyun karşılığını hizmet olarak verinceye kadar durmayacağız. Daha çok çalışacağız, Ege Bölgesi ve Türkiye İttifakını çok daha büyüteceğiz.  Egeye ve Türkiye’ye sözümüz olsun” dedi.

KEŞKE BUGÜN AÇIKLANSA 
Belediyeler için açıklanması beklenen tasarruf genelgesinin sorulmasına yanıt  Horzum, "CHP’li belediyeler üzerindeki ekonomik baskıyı yıllardır uyguluyorlar. Tasarrufu paketi iktidarın geç kaldığı bir uygulamadır. Tasarruf paketi bizim belediyelerimiz daha güçlendirecek ancak AKP iktidarının elinde olan belediyelerin ve bakanlıkların elini kolunu bağlayacak keşke bugün açıklansaydı bu genelge" ifadelerini kullandı.

EL VERMEK İÇİN VARIZ 
İYİ Parti'de yaşanan istifalar ile ilgili bir çalışmaları olup olmadığının sorulmasına yanıt veren Horzum, "Sadece geçmişte ittifak yaptığımız parti içinde değil tüm partilere elimizi kolumuzu açtık. Yumruğumuzu sıkmak değil elimizi açarak el vermek için varız. Sayın genel başkanımız Özgür Özel'in dediği gibi biz Türkiye ittifakını kuruyoruz. Bayrağı ile sorunu olmayan, Cumhuriyet ve Cumhuriyetin kazanımları, Atatürk ile sorunları olmayan, misakı milli sınırlarımız ile sorunu olmayan, dinimiz ile sorunu olmayan herkese açığız" dedi.