GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
2 Temmuz 2016 Cumartesi 11:56

Bodrum’un ilk ve tek sanat evi tekrar satışta!

Bodrum’da oturan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi eski müdürü Oğuz Alpözen'in geçen yıl sattığı kentin ilk ve tek sanat evi 'Alpözen Sanat Evi', bir yıl aradan sonra yeni sahibi tarafından 650 bin dolara tekrar satışa çıkarıldı.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ndeki görevinden 2005'te emekli olan evli ve 3 çocuk babası 76 yaşındaki Oğuz Alpözen, aynı yıl mimarlığını Ahmet Berk'in yaptığı, Dereköy Mahallesi'nde, toprak üstünde iki kat, toprak altında beş katan oluşan 240 metrekarelik Alpözen Sanat Evi ve Müzesi'nin açılışını yaptı. 250 metrekarelik arsa üzerinde yapımı dört yıl süren ve Burdur'un Gölhisar ilçesi İbricik köyünden getirilen taşlarla yapılan binanın dış cephesinde Atatürk, ay yıldız, Osmanlı tarihini yansıtan bayrak ve amblemler ile balık, yengeç, deniz kaplumbağası, denizyıldızı, denizatı, karides, ahtapot gibi deniz canlılarının kabartmaları kullanıldı. Toplam 72 kabartmanın yapıldığı yapıda, kuşlara da yer verildi. Taştan yapılma içinde saman bulunan kuş yuvalarının da bulunduğu üçgen şeklindeki sanat evi müzesini Alpözen, bir yıl önce İngiltere'de yaşayan gayrimenkul yatırımcısı Tülin Hawkins'e sattı.

650 BİN LİRAYA SATIŞTA

Çoğunluğu Ege'den olmak üzere Anadolu'nun çeşitli yörelerinden toplanan Türk ve Osmanlı objelerin yer aldığı sanat evinde; seminer konferans ve paneller için bir de mini bir salon bulunuyor. Ayrıca 1. Dünya Savaşı'ndan kalma ve soba olarak kullanılan İngiliz savaş gemilerinin kullandığı ve 1 metre yarıçapındaki mayın, kütüphane, mini kafeterya ve sanat evini gezenlerin dinlenebileceği bir köşenin bulunduğu yapı, Gayrimenkul Danışmanı Mustafa Akpınar aracılığıyla 650 bin dolara satışa çıkardı.

Gayrimenkul Danışmanı Akpınar, "Tülin hanım buranın yine sanat amaçlı kullanılması için bir sanat kurumu, kuruluşu veya sanatla ilgilenen bir kişiye satılmasını ön görüyor, bina gerçekten sanat etkinlikleri için çok önemli ve kullanışlı" dedi. (dha)