GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Şubat 2022 Çarşamba 17:54

Birlikten İzmir doğdu! Depremzede konutları için ihale süreci başladı

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclisi'nde konuşan İZTO Başkanı Mahmut Özgener, depremzedeler için gerçekleştirdikleri 'Birlikten İzmir Doğar' projesi hakkında açıklamalarda bulunurken, "Depremde hayatını kaybeden 117 vatandaş için rezerv alanda bize ayrılan bölümde 120 konut yapacağız. 21 Şubat itibari ile ihaleye çıktık son başvuru tarihi ise 7 Mart olarak belirledik. Bizlerin konutlar konusundaki hedefi ise 420 gün içinde yapıları tamamlamak ve sahiplerine teslim etmek" dedi

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrasında İzmir'de binlerce binada ağır, orta ve hafif olmak üzere çeşitli hasar kaydı oluşmuştu.

Binlerce vatandaş oturulamaz duruma gelen konutlarından taşınmak zorunda kalırken, yaşanan doğal afet sonrasında İzmir'de yüksek bir dayanışma ruhu oluşmuş ve yerel yönetim ile iktidar yetkilileri el ele vererek bazı projeler üretmek için düğmeye basmıştı.

Hükümet yetkilileri devlet eliyle rezerv konut alanı ve proje alanında çalışmalarını yürütürken, yerel yönetimler ise 'K sınırlar' ve 'emsal artışı' gibi çözüm adımları ile depremzedelerin yükünü azaltmaya çabasına girmişti.

Gerçekleştirilen çalışmalara ise İzmir'in iş dünyası da kayıtsız kalmayarak, 'Birlikten İzmir Doğar' sloganı ile bir kampanya başlatmıştı. İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ege Genç İş İnsanları Derneği, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, İzmir Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği' katılımları ile yürütülen proje ile depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlara ücretsiz ev kazandırmak için düğmeye basmıştı.

İHALENİN SON TARİHİ 7 MART
Projenin son durumu ile ilgili bilgi veren İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, 120 konut için ihaleye çıktıklarını dile getirirken şu ifadeleri kullandı:

"30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan İzmir depremi sonrasında Odamız, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası ve Ege İhracatçı Birlikleri öncülüğünde “Birlikten İzmir Doğar” kampanyasını başlattık. Geçen sene TOKİ ve Oda, Borsa ve Birliğimiz ile birlikte ortak protokol yaptık. Depremde vefat eden 117 vatandaş için Bayraklı Rezerv Alanda konut yapacağız. 120 adet deprem konutunun yapım ihalesine, 21 Şubat tarihi itibariyle çıktık. Odamız web portalında duyurular kısmında yer alıyor. Son teklif verme süresi ise 7 Mart Pazartesi. Hedefimiz, 420 günde konutları bitirip hak sahiplerine teslim etmek.  İnşallah sizlerle birlikte hep beraber güzel bir işe imza atmış olacağız."