GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünyadan
11 Kasım 2020 Çarşamba 15:34

Bir restorasyon faciası da İspanya'dan

İspanya'da restorasyon facialarına bir yenisi eklendi. Sık sık bu konularla gündeme gelen İspanya'nın Palencia kentinde bulunan tarihi bir binanın cephesindeki heykele yapılan onarım sosyal medyada gündem oldu. Restorasyonun kim tarafından yapıldığı bilinmezken ortaya çıkan sonuçla birlikte heykelin eskisiyle hiçbir alakası olmadığı görüldü.

İspanyan'nın Palencia kentinde bulunan tarihi bir binanın dış cephesindeki heykel hava şartları nedeniyle hasar gördü. Heykeli eski haline getirmek için yapılan restorasyon girişimi ise skandalla noktalandı.
Eski halinden eser kalmayan heykel, tarihi bir görüntüden daha çok karikatür haline geldi. Restorasyon faciası, ülkede de alay konusu oldu.
Şu an Unicaja bankasına ev sahipliği yapan, 1919 yılından kalma ve koruma altında olan binada bulunan heykelin restorasyon sırasında yerinden kaldırıldığı belirtildi.

Trump'a benzetenler de oldu

Bölge sakinlerden Almudena Gonzalez, sosyal meyda hesabında, 'restorasyonun ağlamayı istemesine neden olduğunu' ifade ederek, "Bu korkunç bir şey. Özellikle sahip olduğumuz tüm harika sanatçılar düşünüldüğünde" diye yazdı.
Bazı sosyal medya kullanıcılar ise, yorumlarını farklı bir noktaya taşıyarak, alaylı bir şekilde, heykeli ABD Başkanı Donald Trump’a benzetti.
Restorasyondan kimin sorumlu olduğu henüz bilinmiyor.