GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Mart 2023 Cuma 10:22

Bir Kira Bir Yuva’ya 50 milyon TL destek sözü vermişti… Kayıp Kıbrıslı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremzedelere destek amacıyla düzenlenen gecede 50 milyon TL taahhüt eden Kıbrıslı iş insanına ulaşamadıklarını belirtti. Soyer açıklamasında “Kıbrıs’tan bağlandığını belirten biri 50 milyon bağışlayacağım dedi, o gelmedi. Onu çıkarırsan arada 43 milyon TL’lik taahhüt edilen ve alamadığımız para var” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Halk TV’de katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Soyer, depremzede ailelerle dayanışma amacıyla düzenlenen “Bir Kira, Bir Yuva” kampanyasında 330 milyon TL para toplandığını belirtti. Soyer, kendilerine taahhüt edilen toplan 93 milyon TL’nin tahsilatının yapılamadığını belirtti.

Soyer açıklamasında “Kıbrıs’tan bağlandığını belirten biri 50 milyon bağışlayacağım dedi, o gelmedi. Onu çıkarırsan arada 43 milyon TL’lik taahhüt edilen ve alamadığımız para var.  444 40 35… Vatandaşlarımız ola ki o gün telefonlar kilitlendiği için yardım yapamadı. Bu numaradan bize ulaşmalarını istiyoruz” dedi.