GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Ağustos 2024 Cumartesi 19:39

Bilimler Köyü gidiyor hayvan barınağı geliyor!

İzmir'in Foça ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve Bilimler Köyü olarak kullanılan 74 bin metrekarelik alanın tahsisinin iptali meclis gündemine geldi. İlgili önerge komisyonlara gönderilirken Bilimler Köyü'nün bulunduğu alana hayvan barınağı yapılacağı iddia edildi. Foça Belediye Meclisi'nin AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe alınmak istenen kararla ilgili, "Barınak yapılacak birçok alan var, burasının tahsisi de yapılmış ve işlemler sürüyor. Ancak buraya hayvan barınağı yapmak istiyorlar. Hangi mantıkla bunu yapmak istiyorlar bilmiyoruz" dedi.

EGEDESONSÖZ- Foça'da geçmiş dönem Belediye Başkanı Fatih Gürbüz tarafından 74 bin metrekarelik alan üzerine bir vakfa tahsisi yapılan Bilimler Köyü için Foça Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Saniye Bora Fıçı dikkat çekici bir karar almaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin gündeminde yer alan sokak hayvanları için birçok belediye barınak arayışına başlarken, Foça'da ise Bilimler Köyü olarak kullanılan alan barınağa çevrilmek isteniyor.

Ağustos ayı olağan meclis oturumuna getirilen gündem maddesinde "İlçemiz Yeniköy Mahallesi 516145 ada 389-390 Parselde Bilimler Vakfı lehine intifa hakkı tesis edilmesine ilişkin Belediye Meclisimizin 04.07.2019 tarih ve 102 sayılı kararı ile 02.08.2019 tarih ve 122 sayılı kararının iptal edilmesi hususu ile ilgili komisyon raporları. – imar ve hukuk komisyonları raporu" ifadelerine yer verilirken, alanın tahsisinin iptali sonrası barınak yapılacağı iddia edildi.



BOZTEPE: PARTİ İÇİ HESAPLAŞMA DURUMU
Foça Belediye Meclisi AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe alınmak istenen karara tepki gösterirken, "Geçmiş dönemlerde bu alan ile ilgili çokça konuştuk ve eleştirilerimizi dile getirmiştik. Fakat bir şekilde burası yapıldı ve tahsis edildi. Fakat bugün gelinen konu şu; Tahsisi iptal edeceğiz ve buraya hayvan barınağı yapılacağı iddiaları var. Ancak karşı olduğumuz konu şu; Barınak yapılacak bir çok alan var, burasını tahsisi de yapılmış ve işlemler sürüyor. Ancak buraya hayvan barınağı yapmak istiyorlar. Hangi mantıkla bunu yapmak istiyorlar bilmiyoruz. Aslında geçmiş dönemle ilgili parti içi hesaplaşma söz konusu. Yeni gelen belediye başkanları buna Büyükşehir de dahil olmak üzere geçmiş dönemde yapılanları , planları iptal ediyorlar. Buda projeye doğru yanlış diye bakılmadan yapılıyor. Sonuç olarak burada kaybeden ve sıkıntı yaşayan vatandaşlar oluyor. Bugün de burada aynı durum söz konusu. Bilimler Köyü'nde öğrenciler eğitim görüyor, öğretmenler görev yapıyor. Ben görevli öğretmenlerle de bir araya gelerek konuşma fırsatı yakaladım ve kendileri tahsisin iptal edilmesi durumunda dava açacaklarını belirttiler. Yaptıklarına biz bir türlü anlam veremiyoruz. Bilimler Köyü'nü kapatıp hayvan barınağı yapılmasının nedeni nedir anlamış değiliz!" dedi.