GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Mart 2016 Salı 09:10

Bilgi Üniversitesi İzmirli öğrencileri bekliyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi, yeni eğitim dönemi öncesi İzmir’de tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. İzmirli öğrencileri Bilgi’ye davet eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman, “Gençlerimizin geleceği için üniversitelerle rekabetten değil işbirliğinden yanayım” dedi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Eğitim sektöründe 20’inci yılını dolduran İstanbul Bilgi Üniversitesi, geçtiğimiz hafta sonuçlanan YGS’nin ardından İzmir’de tanıtım toplantısı gerçekleştirdi.

Swiss Otel’de gerçekleşen basın toplantısında İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, üniversite aday gençlere tercih yolunda en doğru ve kaliteli hizmeti vermeyi hedeflediklerini söyleyerek tüm İzmirli öğrencileri davet etti.

BİNE YAKIN HEDEF
Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü’nün ardından Bilgi Üniversitesi’nde göreve başlayan Mehmet Durman, üniversitenin 2015 – 2020 Stratejik Planı hakkında konuştu. Bugüne kadar 24 bini aşkın mezun veren ve halihazırda, 6 fakülte, 5 yüksekokul meslek yüksekokul ve 3 lisansüstü programlar enstitüsünde toplam 25 bin öğrenciye eğitim verdiklerini ifade eden Durman, “Göreve gelmemin öncesinde Bilgi'de önemli bir proje başlattık ve tüm paydaşlarımızın katılımı ile Bilgi'nin 2015-2020 Stratejik Planı'nı oluşturduk. Bu  çerçevede Bilgi'nin gelişimi için 6 stratejik alanda toplanmış toplam 59 stratejik amaç ve bunlar ile ilişkili bine yakın hedef tanımladık ve bunları kısa bir zaman içinde sizlerle paylaşacağız” şeklinde konuştu.

İŞ BAŞI EĞİTİM
Nitelikli eğitimin ve istihdam oranını arttırmak için iş başı eğitim çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyleyen Durman, üniversite olarak öğrencilere akademik eğitim ve istihdama dönük eğitim olarak yönlendireceklerini ifade etti.  Durman, “Akademik eğitim ile istihdam için yapılan eğitimi ayırdık. Öğrencilerin işe hazır olabilmeleri için yeni bir eğitim modeli belirledik.  3+ 1 modeli ile 3 sömestr üniversitede, 1 sömestr iş başında uygulama ile gerçekleşecek.  Yüksekokulda çalışmalar önümüzdeki dönemde başlıyor bundan sonraki dönemlerde de fakültelerimizde başlayacak. Bilgi'de orta vadede yepyeni iki eğitim modelini hayata geçireceğiz. Öğrencilerimizin iş dünyasına adaptasyonunu hızlandırmak ve profesyonel yaşamla eğitimi bir araya getirecek bu modellerin Bilgi öğrencilerini daha yukarıya taşıyacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

AVRUPA NÜKLEER ARAŞTIRMA MERKEZİ GURURU
Durman, “Bilgi'nin bilim ve teknoloji alanına yaptığı yatırımlar ve yürüttüğü çalışmalar, bilim dünyasının kalbinin attığı Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'ne (CERN) kadar uzandı. İstanbul Bilgi Üniversitesi, dünyanın en büyük araştırma laboratuarı ve bilimsel keşif merkezi CERN ile işbirliğine gitti ve Mart 2016 tarihi itibarıyla ortak çalışmalar yürütmeye başladı. İngiltere, Fransa, Belçika, Danimarka gibi dünyanın en gelişmiş ekonomi ve teknolojilerine sahip ülkelerin üye olduğu ve aralarında Türkiye'nin de yer aldığı toplam 21 üye ülkesi bulunan CERN, dünyanın mükemmeliyet merkezi olarak biliniyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi de ülkemizde ve dünyada yükseköğretime örnek uygulamalar ortaya koyarak eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplum hizmetlerini mükemmelliğe ulaştırmayı hedefliyor. Mükemmeliyet hedefi doğrultusunda çıktığımız bu keşif yolunda yapılacak tüm çalışmaların hem Bilgi hem de Türkiye için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

ÜNİVERSİTELER REKABET DEĞİL, İŞ BİRLİĞİ YAPMALIDIR
Bilgi Üniversitesi’nin uluslararası alanda en iyi üniversiteler sıralamasına girmesi için çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Prof. Dr. Durman, üniversiteler olarak temel hedefin başarılı bir gelecek yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Başka şehirlerden gelen öğrenciler arasında en büyük payın İzmirli öğrenciler olduğunu söyleyen Durman, “Üniversiteler arasında rekabet değil işbirliğinden yanayım. Önemli olan gençlerimize güzel bir gelecek çizebilmek. İzmir’den gelecek öğrencilere başarılı bir gelecek sunuyoruz. Biz İzmirlilere en büyük desteği vermeye hazırız” dedi.