GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Temmuz 2023 Çarşamba 12:36

Beyin kanaması geçirmişti… Hastane bahçesinde çaresiz bekleyiş!

Görevi sırasında beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılan ve beyin ölümü gerçekleşen 42 yaşındaki posta dağıtıcısı Berran Kırmızıgül’ün ailesi hastanede çaresiz bekleyişini sürdürüyor. Kırmızıgül'ün babası Orhan Özer ve kardeşi Gökhan Özer, Berran Kırmızıgül Özer'in daha önce güneş çarpması yaşadığını belirterek, "Kronik bir hastalığı yoktu. Daha önce güneş çarpması yaşadı ancak bu kez beyin kanaması dediler" diye konuştu

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ-  PTT İzmir Bölge Müdürlüğü’nde çalışan Berran Kırmızıgül isimli bir memur önceki gün dağıtım sırasında fenalaşarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. Beyin ölümü gerçekleşen Kırmızıgül’ün hastanenin Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı’nda makineye bağlı olarak yaşamını sürdürüyor. 

Kırmızıgül'ün tedavi altına alınmasının ardından açıklama yapan KESK Haber-Sen Kırmızıgül'ün beyin kanaması geçirmesinin sıcak hava dalgasında çalıştırılmasından kaynaklandığını belirtmişti.

AİLENİN GÖZÜ KULAĞI DOKTORLARDA
Egedesonsöz olarak hastane bahçesinde bekleyen aile ile konuştuk.  9 yaşında bir çocuğu olduğu öğrenilen 42 yaşındaki Berran Kırmızıgül anne ve babası ile yaşıyordu. Baba Orhan Özer ve ailesi hastanenin bahçesinde makineye bağlı yaşayan kızlarından bir haber bekliyor.

4 kardeşten ortancası olan Berran Kırmızıgül’ün erkek kardeşi Gökhan Özer haberi duyar duymaz Bursa’dan Ege Üniversitesi Hastanesi’ne gelmiş ve gözü kulağı doktorların vereceği haberde. 

‘KRONİK BİR HASTALIĞI YOKTU’
70 yaşındaki baba Orhan Özdemir ise  9 yaşındaki torunun şimdilik teyzesinde kaldığını sürekli annesini sorduğunu ifade ederek, sağlık durumu hakkında bilgi verdi.  Baba Özer, “Kızımın kalbi çalışıyor ancak doktorlar makineye bağlı olan kızıma bir hafta boyunca ses dalgaları göndererek tepkilere cevap verip vermediğini inceleyecek. Süreci izleyeceklerini ve beklememiz gerektiğini söylediler. Kızımın kronik bir hastalığı yoktu ancak bayramdan önce işten geldikten sonra ensesinde bir ağrının olduğunu söyledi. Hemen tansiyonunu ölçtük yüksek çıkınca acil servise gönderdik ancak doktorların radyasyon yüklemek istemediğini belirterek film çekmediğini söyledi. Doktorlar yeterince araştırmış olsaydı. Bugün kızım bu halde olmayabilirdi” dedi

Baba Özer ayrıca yüksek sıcaklıklarda posta dağıtıcılarının dağıtıma gönderildiğini kızından duyduğunu ifade ederek kurumun tutumunu da eleştirdi.

‘DAHA ÖNCE DE GÜNEŞ ÇARPMIŞTI’
Bursa’da ikamet eden ve olayı duyar duymaz İzmir’e gelen erkek kardeşi Gökhan Özer ise, “Ablam tıpkı fotoğraflardaki gibi güler yüzlü birisi. Hastanede olduğunu duyanlar kendisine güzel dileklerini yolladılar. Ablamın güneş altında çalışmaktan zorlandığını biliyordum. İzmir’e geldiğimizde güneş çarpması yaşamıştı daha sonra sağlığı toparlandı herhangi kronik bir rahatsızlığı yoktu. Bu kez beyin kanaması dediler. Burada güzel bir haber almak için bekliyoruz” ifadelerini kullandı