GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Temmuz 2016 Çarşamba 17:05

Beydağ Barajı’nda tekne turizmi zamanı!

İzmir’in Beydağ İlçesi'ndeki yapımı bir süre önce tamamlanarak su tutmaya başlayan Beydağ Barajı'nda, satın alınan 26 kişilik gezi teknesiyle kent turizmine katkı sağlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ Belediyesi, Beydağ Su Gönülleri Kooperatifi işbirliği yaptı. Beydağ'da alternatif turizmi geliştirmek için 350 bin liraya 26 kişilik tekne alındı. Beydağ Barajı'nda kullanılacak tekne, İzmir körfezinde denendi. CHP'li Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, 45 dakikalık deneme turunda bir süre tekneyi kullandı. Başkan Şentürk'e, Beydağ Su Gönülleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Saydam, Belediye Meclis üyesi Sebahattin Tekelli, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Değerlendirme Başkanı Çağdaş Güneş de eşlik etti.

Kooperatif Başkanı Mehmet Saydam, "İZKA projemizle 350 bin liralık destek aldık. 26 kişilik tekneyle ilk kez İzmir Körfezinde 45 Dakikalık bir deneme çalışmalarını yaptık. Pazartesi günü tekne Beydağ Baraj gölünde yüzme ve isteyenleri taşımaya başlayacaktır. Tekne sayısını daha da artırmaya planlıyoruz. Beydağ artık turizime hizmet vermeye başlayacaktır. Ve bizde bundan mutluluk duyacağız" dedi. (dha)