GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
1 Ekim 2024 Salı 08:22

Bergamaspor’un buhar edilmesinin perde arkası: 'Haciz işlemi başlattık'

İş insanı Özgür Ekmekçioğlu’nun 2022’de, 10 milyon liralık SGK borcunu ödemek koşuluyla satın aldığı Bergama Belediyespor’u, Ahmet Çoruhlu’ya sattı ve adı İzmir Çoruhlu Futbol Kulübü olarak değişti. Bergama’nın profesyonel ligdeki temsilcisinin ilçeden İzmir’e taşınmasına çok üzüldüğünü belirten Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, “Borcu ödemeden gidenler için haciz işlemi başlattık. Bundan sonra gençlerimizden yeni bir takım kurmaya çalışacağız” dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Türk futboluna çok sayıda yıldız futbolcu yetiştiren, 1970 yılında kurulan Bergamaspor, 1998 yılında Bergama Belediyespor olmuştu.

2022 yılında şirketleyen kulüp, Ekmas Sportif Faaliyet’in bünyesine geçti. Altay’ın eski başkanlarından Özgür Ekmekçioğlu’nun, 10 milyon lirayı bulan SGK borçlarını ödemek karşılığında satın aldığı kulübün adını Bergama Futbol kulübü yaptıktan sonra, borçları ödemeden İzmirli iş insanı Ahmet Çoruhlu’ya sattı.

Ahmet Çoruhlu da  Bergama’yı tek başına profesyonel ligde temsil eden takımın adından Bergama adını da çıkarıp kendi soyadını taşıyacak şekilde İzmir Çoruhlu Futbol kulübü olarak değiştirdi. Kulübün adresini de Bergama’dan İzmir’e taşıdı.

GENÇ YETENEKLERİMİZLE YENİ BİR BERGAMASPOR OLUŞUMU İÇİNDE OLACAĞIZ
3. Lig 4. Grup’ta mücadele eden kırmızı-lacivertli takımın İzmir Çoruhlu Futbol Kulübü adını almasını değerlendiren Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, Egedesonsöz’e konuştu.

Kendisinden önceki dönemde Bergama Belediyespor’un satıldığını, 10 milyon 600 bin liralık SGK borcunun, Özgür Ekmekçioğlu’nun taahhüdüne rağmen ödenmediğini hatırlatan Belediye Başkanı Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Şehrimizin profesyonel ligdeki temsilcisinin elimizin altından kayıp gitmesine çok üzüldüm. Keşke bunlar yaşanmasaydı. Belediye olarak profesyonel kulüplere kaynak aktarmamız yasal olarak mümkün değil. Zaten şirketleşmiş bir kulüp vardı ortada. Özgür Ekmekçioğlu, ödemek zorunda olduğu 10 milyon 600 bin liralık SGK borcunu pekala biliyordu. Fakat hiçbir ödeme yapmamış. Ben de haciz işlemlerini başlattım. Bu konuda belediyemiz, yapması gereken hamleyi yapmıştır. Bugüne kadar ilçemizdeki tesislerde antrenman yapan, kulübün kendi binasından yönetilen kulübümüz artık İzmir’de. Bu istenmeyen vedadan dolayı üzgünüm. Bundan sonra gençlerimize futbol başta olmak üzere pek çok branşta spor yaptırmak için belediye başkanı olarak elimden geleni yapacağım. Örneğin içinde Bergama adının geçtiği yeni bir isimle gençlerimizden bir takım oluşturup profesyonel ligde yer alması hedefiyle çalışmalara başlayacağız.”

SOYADINI VEREN AHMET ÇORUHLU, KULÜP BAŞKANI İHSAN ÇORUHLU
Ahmet Çoruhlu, kulübe soyadını veren Çoruhlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı olarak biliniyor. Ancak Futbol Federasyonu kayıtlarında kardeşi İhsan Çoruhlu başkan olarak görünüyor. İzmir Çoruhlu Futbol Kulübü takımı, maçlarını artık Bergama Stadı’nda değil, Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı’nda oynuyor.