GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Mart 2020 Salı 10:32

Bergama’da yasak kalktı, işçiler eylemde DİSK destekte!

Belediye tarafından işten çıkarılan 3 kadın personel eylemlerine 22’nci gününde devam ediyor. Geçen hafta kaymakamlık tarafından getirilen yasak kaldırılınca ayrıca DİSK’te eylemine devam eden işçilere destek oldu.

EGEDESONSÖZ- AK Parti’nin iktidarda olduğu Bergama’da belediye tarafından işten çıkarılan Gonca Çetin, Nazlı Deniz Tan ve Alev Çakır eylemlerine 22’nci gününde devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçeye gelmesi nedeniyle kaymakamlık tarafından 1 hafta yasaklanan eylem kaldığı yerden sürdürülüyor.

 Yasağın kalkmasıyla 3 kadın işçi eylemlerini yeniden başlatırken Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) destek açıklaması yaptı.

Sendika yetkilileri yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bergama Belediyesi’nde sendikalarını değiştirmedikleri için Belediye Başkanı Hakan Koştu tarafından işten atılan 3 emekçi kadın yoldaşımızın 22. günde de direnişi devam ediyor. Bu onurlu emek ve ekmek mücadele sindeki devam eden direnişini selamlama yanlarında olma mücadeleyi pekiştirme ve büyütme için İZELMAN’da örgütlü olduğumuz alanlarda DİSK Genel İş 1 ve 3 no’lu şube temsilcilerimiz ile birlikte işten atılan sınıf yoldaşlarımızın direnişlerini selamladık.

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ya ve onun siyasal genel başkanına da söylemimiz odur ki Bergama’da işlenen emek cinayetinde yapılan hukuksuzluktan, işlenen adaletsizlikten vazgeçsinler. Atılan İşçileri geri alsınlar. Anayasanın 51 maddesini ihlal etmesinler.

Direnen işçiler onurumuzdur. Bu haklı mücadele önümüzdeki günlerde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününe yaklaşırken hakları için mücadele eden kadın arkadaşlarımızın direnişini selamlıyoruz. Yanlarındayız yanlarında omuz omuza bu haklı kavgayı büyüteceğiz. Selam olsun emeği için mücadele edenlere, selam olsun işçi tulumuna, selam olsun, selam olsun Bergama’da hakları için kavgayı büyüten onurlu işçilere.