GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Temmuz 2023 Pazartesi 19:05

Bergama Belediyesi'nden barınak iddialarına yanıt: Gerçeği yansıtmıyor!

Bergama Belediyesi tarafından, sosyal medyadan paylaşılan Geçici Köpek Rehabilitasyon Merkezi’ndeki görüntüler hakkında açıklama yaparak gerçekleri yansıtmadığı belirtildi. 

EGEDESONSÖZ- Bergama Belediyesi, Geçici Köpek Rehabilitasyon Merkezi hakkında sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntüler hakkında açıklama yaptı. Belediye, Geçici Köpek Rehabilitasyon Merkezi’nde ölümcül bir hayvan gençlik hastalığı “Distemper” olan köpeğin aşıları ve tedavisi için çalışıldığı belirtildi. Ayrıca görüntülerin çekim zamanının bilinmediği vurgusu yapıldı. 

Bergama Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 

Bugün farklı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerin çekim zamanı bilinmemekte olup iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. 

Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından devamlı denetlenen Geçici Köpek Rehabilitasyon Merkezi’nde ölümcül bir hayvan gençlik hastalığı “Distemper” olan köpeğin aşıları ve tedavisi için çalışılmıştır.

Gerçekleşen olayda bulaşıcı olan bu hastalığın diğer hayvanların da ölümüne sebep olmaması için hasta köpek ayrı bir bölüme konulmuştur. 

İddiaların aksine barınak devamlı kontrol edilmekte ve mesai saatleri içinde istenildiği zaman ziyaret edilebilmektedir. 

Bu haberle Bergama’nın yeni hayvan barınağı çalışmalarının devam ettiğini 1 ay içinde bitirileceğinin müjdesini vermek isteriz. Bergama Belediyesi olarak bölgemizdeki tüm hayvanlara değer veriyor, hasta olanların bakımını yapıyor ve rehabilite ettikten sonra doğaya döndüyoruz.