GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Mayıs 2024 Salı 16:04

Belediyelerde çöküş... Bayraklı'da iş bırakma kararı!

Bayraklı Belediyesi’nde borçlar sebebiyle maaşların kesintili bir biçimde ödeneceğinin açıklanmasının ardından işçiler isyan etti. CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel’in belediyeye ziyareti esnasında gerçekleştiği belirtilen eylemde işçiler maaşlarından kesinti yapılmasını istemediklerini açıkladı. Memurlar maaş kesintisinden dolayı yarın iş bırakacaklarını açıkladılar.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından yeni seçilen belediye başkanları, geçmiş dönemden kalan borçlar sebebiyle oldukça zor günler geçiriyor.

Karşıyaka Belediyesi’nde yaşanan maaş krizi, Bayraklı Belediyesi’ne sıçradı. Belediye aldığı kararla bu ay yatacak maaşların yüzde 30-40 arasında kesintiye uğrayacağını açıkladı.

Belediye hizmet binasına ise bugün CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel ziyarete geldi. Yücel’in ziyarete geldiğini duyan işçiler soluğu belediyenin kapısında aldı. İşçiler “Direne direne kazanacağız” sloganları attı.

GELEN TÜM PARA MEMURLARA VE İŞÇİLERE VERİLİYOR
İşçilerin belediye binası önüne inmesinin ardından makam odasından aşağıya inan Belediye Başkanı İrfan Önal işçilerle bir araya geldi. İşçilerin şikayetlerini ve eleştirilerini dinleyen Önal, mali tabloya anlatarak gelen tüm parayı memur ve işçi maaşı olarak ödendiğini söyledi. Mali tablonun düzeltilmesi için çalıştığını belirten Önal'ın kredi faizlerinden kaynaklı olarak sonrasında daha büyük sorun açabileceğinden kredi yöntemine yönelmek istemediğini işçilere anlattığı öğrenildi.

MEMURLAR YARIN İŞ BIRAKACAKLAR
Yaşanan maaş krizi sonrası yeni bir açıklama yapıldı. Maaşını kesintiyle alan memurlar yarın iş bıracaklarını açıkladılar.