GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ege
1 Ağustos 2016 Pazartesi 19:16

Belediyeden 'Erdal Eren Sokağı'na park

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, belediye, 12 Eylül askeri darbesinin ardından yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren'in ismini taşıyan parkın yapımına başladı. 

Güzelçamlı Mahallesi'nde yer alan ve "Kenan Evren" olan ismi Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile Erdal Eren olarak değiştirilen sokağa geçen 8 Mayıs'ta, Eren'in okul arkadaşlarının kurduğu Yapı Endüstri Meslek ve İnşaat Teknik Liseleri Mezunları Derneği'nin (YAPIDER) katılımıyla Eren'in ve annesi Şadan Eren'in mezarlarından alınan toprakla çınar ve zeytin fidanı dikildi. Etkinlikte anne-oğulun mezarlarından getirilen toprağı fidanın dibine döken CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, buradaki konuşmasında ağaçların dikildiği alana Erdal Eren'in ismini taşıyan bir park yapılacağının sözünü verdi. Başkan Kayalı bu sözünü tuttu, 630 metrekare büyüklüğündeki bu alan Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından projelendirilip, park yapılması için çalışmalarına başlandı.

Erdal Eren Parkı'nın içerisinde tamamlandığında oturma grupları, aydınlatma sistemi, otomatik sulama sistemi, yürüyüş yolu ve yeşil alanların yer alacağı bildirildi. (dha)