GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Ağustos 2022 Pazartesi 10:48

Belediye vitrine çıkardı: Yap-işlet-devret modeli ile ihale!

Aliağa Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yer alan ve mülkiyeti Maliye Hazinesi adına Orman Genel Müdürlüğü’nde bulunan 4,5 hektarlık alan için yap-işlet-devret modeli ile ihaleye çıkma kararı aldı. 18 yıllığına kiralanacak olan proje kapsamında söz konusu alana macera parkı ve paintball alanı düzenlenmesi, kır kahvesi 1 ve kır lokantası tesislerinin yapılması planlanıyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Son dönemlerde AK Parti iktidarı tarafından sıkça hayata geçirilen ve muhalefet tarafından eleştirilerin odağına getirilen yap-işlet-devlet modeli bu kez Aliağa Belediyesi’nde hayata geçiyor.

Macera parkı ve paintball alanı düzenlemesi , kır kahvesi ve kır lokantası inşa etmeyi planlayan Aliağa Belediyesi, alanın hayata geçirilmesi için yap-işlet-devret modelini devreye sokma kararı aldı.

Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına Orman Genel Müdürlüğü’nde olan, Mesire alanı olarak geçen ve 4,5 hektarlık alana kurulu olan alan için ihale tarihi 24 Haziran saat 14:10 olarak belirlenirken, 20 milyon 864 bin 157 TL muhammen bedel belirlenen süreçte yıllık kira ise 1 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. Projenin yapım süreci ile birlikte 18 yıllık kiralama usulü ile olacağı da yayımlanan metinde yer aldı.