GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Aralık 2023 Pazartesi 17:28

Belediye kapısında şok eylem… Menderes’te ikinci rüşvet krizi!

Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın görevden alınmasına sebep olan otel ve rüşvet krizi, bu kez Başkanvekili Erkan Özkan’ın başını ağrıtıyor. İstanbullu işadamı Yakup Toprak, Sancaklı’daki yapımını tamamladığı otelin ruhsatının basıldığını, 45 bin dolar rüşvet verdikleri halde Özkan’ın 250 bin dolar ve bir araç istediğini öne sürdü. Konu yargıya taşındı.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Menderes’te rüşvet iddialarına bir yenisi daha eklendi. 31 Mart 2019 seçimlerinde seçilerek Belediye Başkanı olan Mustafa Kayalar’ın başını yiyen rüşvet olayının ardından bu kez bir başka otel yatırımcısı, Belediye Başkanvekili Erkan Özkan’ı rüşvet aldığı halde ruhsatı vermemekle suçladı. Özkan’ın kendisinden 250 bin dolar artı bir araç istediğini öne süren İstanbullu işadamı Yakup Toprak, Menderes Belediyesi önünde basın açıklamasında bulundu.

SANCAKLI MAHALLESİNDE 11 DÖNÜM ALANA KURULU
Ahmetbeyli Barajı’nı geçtikten sonra, Sancaklı mahallesinde 11 dönüm arazi üzerindeki yapıyı tadilat ruhsatıyla, özel bir konseptle 8 odalı, içinde sahnesi, restoranı olan bir otel haline getirdiklerini anlatan Yakup Toprak,  APERA GARDEN adını verdikleri çiftlik otel konseptindeki otel için yaklaşık 7 aydır ruhsat beklediklerini, ruhsatın basıldığını, Başkanvekili Erkan Özkan’ın masasında olduğunu iddia etti. 

Yakup Toprak, şunları söyledi:

“Otelimizi yaptık, gerekti tadilatı bitirdik, ruhsat bile basıldı. Ruhsat, belediye başkanı Erkan Özkan’ın masasında duruyor. Altı aydan beri talepleri bitmedi. 250 bin dolar rüşvet istedi bizden. 45 bin doları götürdük, masasında teslim ettik. Kalan parayı da istedi. Ekstra bonus olarak araç talep etti. Talepleri bitmek bilmedi. Ruhsat basılmış olmasına rağmen imzalamıyor. Bu konuda bize bayağı sıkıntılar çıkarttı. Dolayısıyla biz de konuyu emniyete taşıdık. Pazar akşamı itibariyle de yargıya taşıdık. Artık yargı aşamasında bu konuyu sürdüreceğiz. Bir yıl önce tadilat çalışmalarına başladık. Çevre düzenlemesini de bitirdik. Çiftlik otel konseptiyle çok güzel bir turizm tesisi kazandırdık Menderes’e. Ancak 6-7 aydır ruhsat bekliyoruz. Başkanın istekleri bitmiyor. Oysa 45 bin dolar rüşveti aldı bizden ama biz ruhsatı alamadık. Burası için 1,5 yıldır emek harcıyorum.Yaklaşık 100 milyon liralık yatırım yaptım.”

EYLEM YAPTI
İşadamı Yakup Toprak, Menderes Belediyesi önünde basın açıklamasında bulundu, yaşadıklarını Mendereslilerle paylaştı. 

Toprak'ın avukatı Büşra Büyükdaş tarafından yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

“Değerli Basın mensupları, kıymetli Menderes halkı.

Bugün sizlere yaklaşık bir buçuk yıldır üzerinde çalıştığımız, gece gündüz demeden büyük emekler verdiğimiz, Menderes’in, İzmir’in ve Türkiye’nin Turizmine yeni soluk getirecek bir projenin, kişisel çıkarlar uğuruna nasıl engellendiğini anlatmak için burada bulunuyoruz. Müvekkilim Apera Garden, Çiftlik otel konseptiyle, dünyada eşine benzerine az rastlanır bir işletmeyle ülkemizde turistleri ağırlamak ve Menderes halkına istihdam sağlamak için hazırdır. Lakin; Ruhsat için gerekli tüm işlemler tamamlanmasına ve hatta söz konusu ruhsat basılmış olmasına rağmen Belediye Başkanı Erkan Özkan tarafından imzalanmamakta ve ruhsat masada bekletilmektedir. Ruhsatın imzalanmaması ile alakalı Belediye başkanı ile görüşülmüş ve gerekli imza için açıkça para istenmiştir. Bu noktada sayın başkana sormak istiyoruz: Çiftlik otel konseptiyle dünyaya örnek olacak ve bölge turizmini her sezon canlı tutacak olan projemizi sadece kendi parasal çıkarlarınız için engellemeniz sizi rahatsız hissettirmiyor mu? Bölge halkına istihdam sağlayıp yüzlerce Menderes’linin evine ekmek götürecek olması sizi neden bu kadar rahatsız ediyor? Hem Menderes halkının istihdamından hem de devletimize ciddi miktarda ödenecek olan vergilerden neden rahatsızsınız? Masanızda bekleyen ruhsatı imzalamak için istediğiniz rüşvetin miktarını kamuoyuyla paylaşmak ister misiniz? Değerli basın mensupları, sevgili halkımız, yıllardır ülkemizin birçok yerinde, Turizm gibi kutsal bir alanda yatırımlarımızı yapıyor ve ülke ekonomisine vergilerimizle çok ciddi bir katkı sağlıyoruz. İstihdamı artırıp ülke ve Menderes ekonomisine de katkı sunmaya çalışıyoruz. Ancak liyakatsiz yöneticiler buna izin vermemektedir. Kamu kurumlarındaki hep beraber ayıklayacağız, bu konuda biz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirip, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduk. Buradan bir kere daha ifade ediyoruz: Haklı olduğumuz davamızı sürdüreceğiz ve işletmemizi eninde sonunda açacağız. Ayrıca hukuki mücadelemizi de sonuna kadar takip edip ilgililerin cezalandırılmasını sağlayacağız. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ederiz. Sevgiyle kalın”