GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Ekim 2024 Çarşamba 10:59

Belediye başkanı yokluğu anlattı: Bir greyderim bile yok!

Bornova Belediyesi’nin meclis kararı ile Beydağ Belediyesi’ne bir kamyon ve bir kamyonet araç hibesi sonrasında Beydağ Belediye Başkanı Şakir Başaran, belediyeye teşekkür ettiklerini belirterek ilçenin içinde bulunduğu ekonomik zorlukları anlattı. Başaran, araç filolarının çok küçük ve eksik olduğundan bahsederek, çevre ilçelerden zaman zaman yardım aldıklarını belirtti. Başaran, "Tarım ilçesi olmamıza rağmen bir greyderimiz bile yok" dedi.

Ozan EKİZ / EGEDESONSÖZ – Bornova Belediyesi Meclis kararı ile İzmir’in en küçük ilçelerinden biri olan Beydağ Belediyesi’ne bir kamyon ve bir kamyonet hibe etti. Beydağ Belediyesi’nin toplam dokuz araçtan oluşan filosuna bu hibe ile 2 araç eklenmiş oldu.

‘ARAÇ FİLOMUZDA 9 ARAÇ VAR, İKİSİ SÜREKLİ BOZULUYOR’
Konu hakkında Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Beydağ Belediye Başkanı Şakir Başaran, “İlçemiz küçük bir ilçe, 12 bin 500 nüfusumuz var. İki tane merkez mahallemiz var. Her yere yürüyerek gidilebiliyor. Bir tane zabıta arabamız var, iki tane de eski makam arabalarından kalan arabalar var. Onları da Fen İşleri’nden arkadaşlar kullanıyor. Benim geçmiş dönemden kalan bir makam arabam var. Üç tane çöp kamyonumuz var. Daha önceki büyükşehir yasası olmadan önce özel idareden gelen 2 tane ömrünü doldurmuş kamyon var, sürekli arıza yapıyor. Araç filomuz bu kadar” sözleriyle anlattı.

‘BİR GREYDERİMİZ BİLE YOK…’
Ekonomik olarak zor durumda olduklarını belirten Başaran, “Tasarruf genelgesi var, araç da alınamıyor. Hoş zaten alınabilse de ekonomik durum da onları almak için pek mümkün görünmüyor. Bu süreci beraber bir şekilde götüreceğiz. Belediyemiz zor durumda. Her belediyemizin iyi kötü bir greyderi var, tarım ilçesi olmamıza rağmen bir greyderimiz bile yok” dedi.

‘ÇEVRE İLÇELERİMİZ SAĞOLSUN YARDIM EDİYOR’
İhtiyaç halinde yakın ilçelerden araç desteği aldıklarını belirten Başaran, “Sağolsun belediye başkanlarımız ihtiyaç hasıl olduğunda, dağ köylerine kum ve taş götürmemiz gerektiğinde, çevredeki ilçe belediye başkanlarımız yardım ediyor. Ödemiş, Tire gibi belediyelerden bize araç yolluyorlar, o ihtiyaçları karşılıyoruz. Bir dayanışma içerisinde süreci götürüyoruz” ifadelerini kullandı.

TARIM İLÇESİYİZ, ARAÇ GEREKİYOR
Başaran, komşu ilçelerden Beydağ kadar zorlu bir araziye sahip olmadıklarını belirterek, “Kiraz kadar köylerimiz uzak değil. Beydağ biraz daha şemsiye gibidir. En uzak köyümüz 12 kilometre. 21 tane köyden mahalle statüsüne geçmiş yerler var. Çok uzak değiller köylerimiz. Tarım odaklı bir ilçeyiz. Kestane, incir, zeytin, hayvancılığın ön plana çıktığı bir ilçeyiz. Dolayısıyla oralara araç götürmemiz gerekebiliyor. Kiraz o anlamda daha dezavantajlı, daha dağlık köyleri, daha uzak yerleşim yerleri var. Beydağ olarak daha şanslıyız” dedi.

‘BORNOVA İÇİN KÜÇÜK BİR ŞEY BELKİ AMA BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ’
Bornova Belediyesi’ne verdikleri dayanışmadan dolayı teşekkürlerini ifade eden Başaran, “Dayanışma ruhu içinde, kardeş belediye olarak sahip çıktığı için Bornova Belediye Başkanımız Ömer Eşki’ye çok teşekkür ederiz. Onlar için belki küçük bir durumdur bu hibe ama bizim için değerli bir şey bu destek. Halkım adına da ayrıca teşekkür ediyorum. Ülkenin içinde bulunduğu bu zorlu süreci kardeş belediye dayanışması ile aşacağız. Topluma verdiğimiz bir söz var, bizim burada yapmamız gereken şeyler var” ifadelerini kullandı.